Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Annansilmä, Joulubegonia hoito

Joulubegonia - Annansilmä hoito-ohjeet

Nimi: Annansilmä, Joulubegonia – Begonia × cheimantha
Heimo: Begoniakasvit
Kotimaa: Afrikka

Annansilmä eli joulubegonia on kaunis kukkiva kukka, joka tuo piristystä suomen pimeään talveen. Annasilmä on vanhimpia viljeltyjä begonialajikkeita. Annansilmä on suosittu joulunajan kukka, koska se muodostaa paljon jouluisia punaisia/roosan värisiä kukkia ja kukkii loppusyksystä aina joulukuuhun. Joulun alle ajoittuvan kukinnan ja kukkien värin vuoksi sitä kutsutaan myös joulubegoniaksi. Annansilmää on saatavilla myös valkoisin kukin kukkivaa, mutta se ei ole niin yleinen. Annansilmä on tiheäkasvuinen ja sillä on suurikokoiset pyöreähköt salaatinlehtimäiset tummanvihreät lehdet.

Joulubegonia on yleensä yksivuotinen, eli ne usein säilytetään kukinnan ajan, jonka jälkeen heitetään pois. Kukat voivat kuitenkin säilyä kasvissa useamman viikon. Mikäli säilytät joulubegonian kukinnan jälkeenkin, leikkaa sitä reilusti kukinnan loputtua, istuta uuteen multaan ja siirrä puolivarjoon odottamaan uusien nuppujen muodostumista. Joulubegonia on lyhyen päivän kasvi, joten se alkaa kukkimaan vasta kun päivän pituus on alle 12 tuntia.

Annansilmän, eli Joulubegonia ei pidä seisovasta vedestä

Kasvienhoito - Kastelu Kastelu
Kastele säännöllisesti haalealla vedellä pitäen kasvualusta tasaisen kosteana, mutta ei liian märkänä. Sopii kasteltavaksi aluslautasen kautta, mutta älä jätä vettä seisomaan. Nauttii myös kevyesti haalealla vedellä sumuttamisesta.
Kasvienhoito - Ravinteet Lannoitus
Anna laimeaa ravinnetta kukinnan ajan noin kerran viikossa.
Kasvienhoito - Valontarve Valon tarve ja lämpötila
Nauttii kukinnan aikaan sopivan runsaasta valosta. Annansilmä viihtyy parhaiten 18-24 asteen lämpötilassa. Kuihduttaa helposti lehtensä ja varistaa nuppuja liian lämpimässä tai pimeässä.
Kasvienhoito - Kukinta Kukinta-aika
Annansilmä/Joulubegonia kukkii loppusyksystä joulukuuhun
Kasvienhoito - lisääminen Lisääminen
Lisätään varsi- tai lehtipistokkaista lopputalvesta, jotka istutetaan turve-hiekkasekoitukseen ja pidetään kosteana.
Kasvienhoitovinkit Vinkkejä
Poista huonokuntoiset ja kuihtuneet lehdet sekä kukat, jotta eivät vie kasvilta energiaa. Annansilmä on herkkä kasvupaikan vaihdolle varsinkin kukinnan aikaan, joten ruukun siirtämistä kannattaa välttää.

 

Omat kukkienhoitovinkkisi?

Kerro meille miten olet saanut omat kukkasi kukoistamaan ja voit olla pelastamassa lukemattomia kukkia kuihtumisen kohtalolta. Lähetä meille kuva kukastasi, niin laitamme sen näytille muidenkin iloksi :)

Katsastamme jokaisen viestin spammien varalle, joten se voi ilmestyä sivuille pienellä viiveellä.

Click or drag a file to this area to upload.