Kodinonni hoito

kodinonniNimi: Kodinonni – Soleirolia soleirolii
Heimo: Nokkoskasvit
Kotimaa: Välimeren läntisiltä saarilta

Kodinonni on nopeakasvuinen nokkoskasvi, joka sopii hyvin erilaisiin asetelmiin, amppelikasviksi tai suurten kasvien aluskasviksi. Kodinonnella on hyvin pienet pyöreät lehdet, jotka muodostavat tuuhean ja tiiviskasvuisen mättään yltäen n. 20cm korkeuteen.

Kodinonni on nopeakasvuinen ja helppohoitoinen kasvi. Se ei ole turhan tarkka valosta tai kastelusta. Kukkiessaan muodostaa lehtihankoihin vaatimattomat pienet kukat.

Kodinonnea kastellaan mielellään aluslautasen kautta

Kasvienhoito - Kastelu Kastelu
Kodinonni kastellaan säännöllisesti aluslautasen kautta eikä haittaa vaikka välillä vettä jäisi lautaselle, mutta anna mullan kuivahtaa kevyesti kastelujen välillä. Kasvin kasteleminen lehtien päältä voi latistaa kasvin ja altistaa kasvitaudeille. Ei siedä voimakasta kuivumista, jolloin lehdet ruskettuvat. Nauttii kosteasta ilmasta, joten sumuttele välillä.
Kasvienhoito - Ravinteet Lannoitus
Annetaan laimeaa lisäravinnetta keväästä syksyyn.
Kasvienhoito - Valontarve Valon tarve
Viihtyy monissa valo-olosuhteissa paitsi suorassa auringonpaahteessa, jolloin lehdet kuivuvat helposti. Viihtyy parhaiten 10-15 asteen lämpötilassa. Alin lämpötila n. 5 astetta.
Kasvienhoito - Kukinta Kukinta-aika
Ei tiettyä kukinta-aikaa. Kukkiessaan muodostaa vaatimattomat ja pienet kukat.
Kasvienhoito - Talvehtiminen Talvehtiminen
Talvehtii parhaiten valoisassa ja n.5-10 asteen lämpötilassa.
Kasvienhoito - lisääminen Lisääminen
Lisätään pistokkaista tai ottamalla pieni osa kasvista ja istuttamalla omaan ruukkuunsa.
Kasvienhoitovinkit Vinkkejä
Voidaan leikata keväällä tiiviimmän kasvuston aikaansaamiseksi ja istuttaa uuteen ruukkuun.
Kodinonni kastelu ja hoito
Kuva: Minä & Onni

Kodinonnen hoitovinkit lukijoiltamme

” Kodinonni on voinut iloisesti ja tuuhkeasti nyt pian pari vuotta. Sitä ennen se kävi läheiselläni hoidossa, jossa alkoi tehdä kuolemaa kellastuen. Ei tietoa, mitä oli liikaa tai liian vähän.

Pelastin onnin menestyksekkäästi napsimalla viimeiset pari vihreää versoa kuoleman tieltä ja laittamalla ne kellumaan vesilasiin. Versoihin kasvoikin pienet juuret ja epäileväisenä löin ne multaan, jota pidin hyvän aikaa kosteana myös pinnalta. Onni alkoi hissukseen kasvaa uudelleen ja on nyt iso ja muhkea.

Tärkeää minusta on oppia silmämääräisesti lukemaan, milloin kodinonni tarvitsee vettä. Sen yleisilme inasen latistuu eikä pienet oksat enää törötä terhakkaasti ylöspäin. Kuivumisen tuntee myös ruukun painosta. Kun multa on kuivahtanut, ruukku keveä ja onni ei näytä enää pörheältä, on vettä annettava samana päivänä. Nuupahtanut onni kuivuu pian kokonaan, kun varret ovat niin kovin ohuita. Keskimäärin annan omalle onnilleni reilusti vettä 3-4 pvän välein ja pidän sen pois paahteesta. Alakautta kastelu on hyvä, vaikka onni erityisesti innostuukin, kun joskus kastelen multaa päältä päin nostelemalla pitkät versot ylös, jolloin ruukun reunoilta paljastuu pelkkää multaa. Tässä mallissa kuitenkin saan pian myös kukkakärpäsiä seurakseni, koska nekin innostuu onnin lehvästön alla muhivasta kosteasta pintamullasta.

Muista kastella kastellessasi kunnolla! Multa saa tulla kauttaaltaan kosteaksi ja raskaaksi.
– Minä & Onni

Hei Minä & Onni! Olipas hieno selviytymistarina ja Onnesi näyttää tosiaan nauttivan olostaan. Kiitoksia kodinonnen kasteluvinkeistä, joiden avulla varmasti muutkin saavat onnensa kukoistamaan
– Terkuin OmaKoti.fi

 

 

Piditkö kukkienhoito-ohjeistamme? Anna tähtiä, kiitos :)
[25 arvostelua | Keskiarvo: 4.6]

Omat kukkienhoitovinkkisi?

Kerro meille miten olet saanut omat kukkasi kukoistamaan ja voit olla pelastamassa lukemattomia kukkia kuihtumisen kohtalolta. Lähetä meille kuva kukastasi, niin laitamme sen näytille muidenkin iloksi :)

Katsastamme jokaisen viestin spammien varalle, joten se voi ilmestyä sivuille pienellä viiveellä.

Click or drag a file to this area to upload.

Uusimmat kukkienhoito-ohjeemme

Saatat olla kiinnostunut myös näistä :)