Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Nokkosvesi kasveille lannoitteeksi ja tuholaisten torjuntaan

Nokkosvesi kasveille lannoitteena ja tuholaisten torjuntaan

Nokkosvesi sopii kasveille niin lannoitteeksi kuin tuholaisten torjuntaan. Nokkosvesi lannoitteena on luonnollinen ja tehokas ravintopotku ja sopii erityisesti kasveille, jotka tarvitsevat typpipitoisen kasvualustan viihtyäkseen. Nokkosvesi nostaa kasvulastan pH-arvoa tehden siitä vähemmän happamaa, joka taas parantaa kasvien ravinnonottoa.

Nokkosvesi toimii myös tehokkaasti tuholaistorjuntaan ja ajaa karkuteille useita harmillisia ötököitä, kuten kasvipunkkeja ja kärpäsiä. Etenkin kirvoihin nokkosvesi on napakka apukeino.

Nokkosveden valmistus lannoitteeksi

Lisää tuoreet nokkoset ämpäriin ja lisää haaleaa vettä kunnes nokkoset ovat veden peitossa. Esimerkkisuhde: noin 1kg tuoreita nokkosia 10 litraan vettä, tai vaikka 500g nokkosia ja 5L vettä.

Liota nokkosia vedessä aina muutamista päivistä kahteen viikkoon, välillä liuosta sekoittaen.

Kun nokkosvesi on valmista, laimenna se suhteessa 1/10, eli 1 osa nokkosvettä ja 10 osaa vettä. Esimerkiksi 1L nokkosvettä ja 10L vettä.

Varoitus: Nokkosvesi on lannoitetta ja tuoksahtaa myös sille.

Nokkosveden valmistus tuholaisten torjuntaan

Tuholaistorjuntaan tarkoitettu nokkosvesi valmistetaan muuten samoin kuin lannoitteeksi tarkoitettu, mutta nokkos-vesi-seoksen annetaan seistä vain 1-2 vuorokautta. Siivilöi nokkoset vedestä, lisää nokkosvettä suihkepulloon tai kaada suoraan kasvin juurille ja aja tuholaiset muille maille. Toista käsittely tarvittavan monta kertaa, kunnes tuholaiset on häädetty.

Omat kukkienhoitovinkkisi?

Kerro meille miten olet saanut omat kukkasi kukoistamaan ja voit olla pelastamassa lukemattomia kukkia kuihtumisen kohtalolta. Lähetä meille kuva kukastasi, niin laitamme sen näytille muidenkin iloksi :)

Katsastamme jokaisen viestin spammien varalle, joten se voi ilmestyä sivuille pienellä viiveellä.

Click or drag a file to this area to upload.