Timanttiananas hoito

Timanttiananas hoito-ohjeet

Nimi: Timanttiananas – Guzmania dissitiflora
Heimo: Ananaskasvit
Kotimaa: Costa Rica, Panama

Timanttiananas on ananaskasvi, joka sopii kasvatettavaksi sisätiloissa. Timanttiananaksella on yleensä kapeat vaaleanvihreät lehdet, jotka muodostavat lehtiruusukkeen. Kukinto kasvaa korkealle lehtiruusukkeen keskeltä. Kukinnon ja lehtien väri sekä muoto voivat vaihdella ananaslajikkeesta riippuen. Timanttiananas kasvattaa tähkämäisen kukinnon jossa näyttävän näköiset punertavat suojalehdet ja pienet kellertävät kukat.

Kukinto on erittäin kaunis ja saattaa kestää häikäisevänä jopa usean kuukauden ajan. Harmillista on että kukin timanttiananaksen verso kukkii vain kerran elinkaarensa aikana ja kun kukinto alkaa rusehtumaan/kuihtumaan, on se tullut tiensä päähän. Kuitenkin kuoleva emokasvi kasvattaa yhden tai useamman uuden verson juureensa, jotka voi laittaa omiin ruukkuihinsa ilmavaan kasvualustaan kasvamaan. Nuorista versoista kehittyy parin vuoden aikana kauniisti kukkiva kasvi.

Timanttiananaksen hoito

Kasvienhoito - Kastelu Kastelu
Kastele kalkittomalla vedellä kaatamalla vesi suoraan lehtiruusukkeen keskelle. Voidaan kastella aluslautasen kautta, mutta vain sen verran etteivät juuret mätäne. Kastele talvella vain niukasti.
Kasvienhoito - Ravinteet Lannoitus
Lisää laimeaa ravinneliuosta kerran kuukaudessa keväästä syksyyn. Kaada lannoitevesi suoraan lehtiruusukkeen keskelle.
Kasvienhoito - Valontarve Valon tarve
Nauttii valosta, mutta selviää melko varjoisassakin. Älä sijoita suoraan auringonpaahteeseen, koska lehdet palavat helposti. Nauttii lämpimästä, alin lämpötila 15 astetta.
Kasvienhoito - Kukinta Kukinta-aika
Timanttiananas kukkii vain kerran. Samoihin lehtiruusukkeisiin ei kehity uusia kukkia. Ananas kasvattaa sivuversoja, jotka voivat myöhemmin kukkia.
Kasvienhoito - Talvehtiminen Talvehtiminen
Timanttiananas talvehtii parhaiten hieman viileämmässä, mutta valoisassa paikassa.
Kasvienhoito - lisääminen Lisääminen
Lisätään juuret jo kasvattaneista tyviversoista keväällä.

 


Oma Timanttiananas hoitovinkkisi!

Kerro meille miten olet saanut omat kukkasi kukoistamaan ja voit olla pelastamassa lukemattomia kukkia kuihtumisen kohtalolta. Lähetä meille kuva kukastasi, niin laitamme sen näytille muidenkin iloksi :)

Jos sinulla on ongelmia kukkasi kanssa, voit myös lähettää kysymyksiä. OmaKoti.fi ei aina kerkeä kysymyksiin vastaamaan, mutta lukijamme varmasti auttavat mielellään.

Katsastamme jokaisen viestin spammien varalle, joten se voi ilmestyä sivuille pienellä viiveellä.