Tuoksutraakkipuu hoito

Nimi: Tuoksutraakkipuu (Dracaena fragrans)
Kotimaa: Afrikka

Tuoksutraakkipuu on yksi monesta traakkipuulajeista. Sillä on pitkät, kärjistään terävät lehdet. Lajikkeesta riippuen tuoksutraakkipuulla on yksiväriset, tummanvihreät tai kirjavat lehdet. Massangeana -lajikkeella on näyttävät kirjavat lehdet, niin että lehden keskusta on tummanvihreä kapein vaalein raidoin ja lehteä koristaa vaalea/kellertävä reunus. Liian vähäinen valo hävittää lehdistä raidoituksen. Lehdet voivat kasvaa yli puolimetrisiksi. Itse kasvi voi kasvaa kotioloissa jopa 3m korkeaksi, mutta sitä voi tarvittaessa helposti hillitä katkaisemalla runko.

Tuoksutraakkipuu on saanut nimensä tuoksuvista kukistaan. Kukkiminen huoneoloissa on kuitenkin kaikkea muuta kuin varmaa. Kukkiminen vaatii tietyt olosuhteet ja vanhemman kasvin.

Kukkiessaan kasvattaa pitkän roikkuvan kukkavarren, jonka koko pituudelle muodostuu pieniä vaaleita kukkia. Kukista voi kehittyä pieniä punertavia marjoja.

Tuoksutraakkipuun kasvaessa ja ikääntyessä kasvi pudottaa alimpia lehtiään ja varsi alkaa muistuttamaan enemmän puumaista.

Tuoksutraakkipuu poistaa huoneilmasta tehokkaasti mm. formaldehydiä.

Valo ja lämpötila: Tuoksutraakkipuu on kirkkaan valon ystävä, vaikka selviää melko hyvin vähäisessäkin valossa.  Ei pidä suorasta auringonpaahteesta. Liian kuuma polttaa helposti lehdet ja niiden kärjet rusehtuvat. Liian vähäinen valo hävittää lehtien upean raidoituksen.

Pärjää hyvin normaalissa huonelämpötilassa. Älä sijoita vetoisaan paikkaan tai alle 13 °C asteeseen. Voi lämpimällä ilmalla viedä ulos, mutta se tulisi suojata sateelta ja suoralta auringolta.

YourSuprise lahjat

Tuoksutraakkipuun hoito

Kasvienhoito - Kastelu Kastelu
Tuoksutraakkipuu nauttii tasaisen kosteasta kasvualustasta. Kastele säännöllisesti, antaen pintamullan kuivahtaa vain hieman kastelujen välillä. Vältä kuitenkin liiallista kastelua. Kastele talvella niukemmin. Pitää korkeasta ilmankosteudesta, joten sumuttele tarvittaessa usein. Lehtiä kannattaa myös pyyhkiä säännöllisesti pölystä kostella rätillä. Liian kuiva ilma saa lehden päät ruskettumaan ja altistaa vihannespunkille ja kirvoille.
Kasvienhoito - Ravinteet Lannoitus ja kasvualusta
Tuoksutraakkipuu pitää hiekansekaisesta, hyvin vettä läpäisevästä mullasta. Lannoita maltilla. Kesällä riittää ravinteiden lisääminen muutaman kerran kuussa. Talvella ei lannoiteta.
Kasvienhoito - Valontarve Valon tarve
Tuoksutraakkipuu on kirkkaan valon ystävä, vaikka selviää melko hyvin vähäisessäkin valossa.  Ei pidä suorasta auringonpaahteesta. Liian kuuma polttaa helposti lehdet ja niiden kärjet rusehtuvat. Liian vähäinen valo hävittää lehtien upean raidoituksen.Pärjää hyvin normaalissa huonelämpötilassa. Älä sijoita vetoisaan paikkaan tai alle 13 °C asteeseen. Voi lämpimällä ilmalla viedä ulos, mutta se tulisi suojata sateelta ja suoralta auringolta.
Kasvienhoito - lisääminen Lisääminen
Leikkaa versojen kärjistä latvapistokkaita ja istuta kostutettuun multaan.
Kasvienhoitovinkit Vinkkejä
Tuoksutraakkipuu viihtyy hyvin altakasteluruukussa. Jos traakkipuusi on saavuttanut haluamasi korkeuden, voi sen rungon katkaista mistä kohtaa tahansa. Uudelleenistuta nuori traakkipuu vuoden välein. Käsittele kasvin juuria varovasti, äläkä tamppaa uutta multaa liian tiukkaan, jotta ilmavuus säilyy. Vanhemmalle kasville riittää pintamullan vaihto.

Tuoksutraakkipuun hoitovinkit lukijoiltamme

  • Odottaa hoitovinkkiäsi

Oma Tuoksutraakkipuun hoitovinkkisi!

Kerro meille miten olet saanut omat kukkasi kukoistamaan ja voit olla pelastamassa lukemattomia kukkia kuihtumisen kohtalolta. Lähetä meille kuva kukastasi, niin laitamme sen näytille muidenkin iloksi :)

Click or drag a file to this area to upload.

Katsastamme jokaisen viestin spammien varalle, joten se voi ilmestyä sivuille pienellä viiveellä.