Kuvakalenteri omista kuvista – Tee oma kalenteri

Tee oma kalenteri omista kuvista itsellesi tai lahjaksi. Kuvakalenteri omista kuvista on hauska ja piristävä tapa seurata päivien vaihtumista. Laita kuvia vuodenaikojen mukaan tai toteuta hauska kuvakalenteri esimerkiksi lemmikkieläimestäsi. Autoilun ystävät voivat ikuistaa upeita kulkupelejä ja lomamatkailijat omia kokemuksiaan. Joihinkin kalentereihin pystyy sisällyttämään omaa tekstiä päivien kohdalle, joka lisää kalenterin monipuolisuutta. Voit myös valita mistä kuukaudesta kalenteri alkaa, joten kalenterin voi suunnitella kesken vuodenkin. Kuvakalenterin tekeminen onnistuu todella helposti suoraan nettiselaimella, valitse vain mieleisesi kalenteriteema, lisää kuvat sekä mahdollinen teksti.

Kuvakalenteri omista kuvista on sekä esteettinen, että hyödyllinen lahjaidea. Rakastaako lahjan saaja lemmikkieläimiä? Toteuta kalenteri täynnä söpöjä kissoja, koiria tai vaikka hevosia. Oletteko käyneet yhteisellä ikimuistoisella lomamatkalla? Kerää parhaat kuvat ja lähimmäisesi muistelee matkaa koko vuoden.

Vain mielikuvitus on rajana kuvakalenteria suunniteltaessa ja kalenterimallejakin useampia erillaisia tarjolla.

  • seinäkalenteri on perinteinen ja suosionsa ansainnut kalenteriratkaisu
  • panoraamakalenteri on todella näyttävä kalenteri suurilla kuvilla
  • pöytäkalenteri on tyylikäs pystyssä pysyvä kalenteri
  • perhekalenterissa on omat sarakkeet perheenjäsenten menoille
  • keittiökalenteri on kompakti kätevä kalenteri, jossa paljon kirjoitustilaa
  • vuosikalenteri, jossa koko vuosi yhdellä suurella näkymällä

Persoonallinen kalenteri lahjaksi tai seuran promoksi

Jos olet antamassa persoonallista kuvakalenteria lahjaksi, voit keksiä hauskoja ”merkkipäiviä” tai tapahtumia, merkata ne kalenteriin ja yllättää kaverisi. Kuvakalenteri on edullinen ja lisäksi omaperäinen. Jos olet valmis hieman näkemään vaivaa ja luovuutta, kuvakalenteri on varmasti yksi lahjapöydän mielenkiintoisimmista tuomisista. Kuvan ei aina tarvitse olla edes kuva, jokainen kuukausi voi edustaa itseään laulujen sanoilla, iskulauseilla tai vaikka runoelmalla.

Persoonallinen kuvakalenteri sopii upeaksi promotuotteeksi niin yrityksille kuin seuroille. Yrityksesi ”mainos” on seinällä tai pöydällä koko vuoden ja tuo näkyvyyttä jokaisena päivänä.

OmaKoti.fi testasi valokuvakalenteri -palveluita

Vertailuun otimme kolme hyvin tunnettua valokuvakalenteri -palvelua. Kaikilla palveluilla valokuvakalenterin tekeminen oli helppoa ja suoraviivaista. Suurin ajankäyttö kuluikin lähinnä parhaiden kuvien valitsemiseen omista kuvista, mutta valinnan jälkeen ne oli helppoa lähettää palveluun ja sijoittaa kalenteriin. Testasimme useamman eri kalenterimallin muokkausta ja tilasimme jokaisesta palvelusta perus seinäkalenterin. Tuotteet täyttivät odotukset ja kalenterit olivat laadultaan hyviä.

Kuvakalenterin suunnittelu onnistui helposti suoraan selaimella

Suunnittele kuvakalenteri helposti suoraan selaimessa toimivalla ohjelmalla. Jokaisessa palvelussa on useita eri kalenterimalleja ja vaihtoehtoja seinäkalentereista pöytäkelentereihin ja päivyreistä taskukalentereihin. Kalenterinmallin lisäksi valitaan kalenterin teema. Yksittäisiä kalenterin sivuja pystyy myös räätälöimaan mm. vaihtamalla taustan väriä/kuviointia. Lisätään jokaiselle sivulle yksi tai haluttaessa useampi kuva, jonka jälkeen hyväksytään suunnitelma ja jäädään odottamaan postia.

iFolor kalenterin pystyi toteuttamisen useammalla eri kielellä, suomi, englanti ja ruotsi. Smartphoto ja iFolor mahdollistivat kuvien lataamisen oman koneen lisäksi käyttäjän Facebook ja Picasa tileistä sekä lisäksi Smartphoto Flickr -palvelusta ja iFolor Google OneDrive -palvelusta.

Lopputuloksena:  Kaikkien vertailussa olevien kuvakalenteripalvelujen suunnitteluohjelmat ovat helppokäyttöisiä sekä selkeitä ja lopputulos hyvä. Ohjelmissa oli toiminnallisuuksiltaan vain pieniä eroja, mutta jotkin ominaisuudet (kuten kalenterin kieli) voivat olla ratkaisevia tekijöitä valinnan kannalta.  Muuten palvelut erosivat lähinnä kalenterimalleissa sekä eri teemoissa, joten kannattaa käydä katsomassa mikä miellyttää eniten.

OmaKoti.fi suosittelee:

iFolor Smartphoto
Kuvaus Suomen suosituin kuvapalvelu ja alan edelläkävijä. Euroopan yksi suosituimmista kuvapalveluista.
Valmiit teemat Kiitettävä Kiitettävä
Suunnitteluohjelma
(muokkausmahdollisuus ja helppokäyttöisyys)
Erinomainen Kiitettävä
Plussaa! Kielivaihtoehdot: suomi, englanti, ruotsi. Erittäin selkeä suunnitteluohjelma. Monipuoliset ja mielenkiintoiset kalenterimallit, kuten perhekalenteri, keittiökalenteri, syntymäpäiväkalenteri jne.
Katso lisää Katso lisää

 

Kuvakalenterin hinta ei paljoa heittele

Kuvakalenterin hinta on useimmissa kuvapalveluissa melko sama. Kalenterin hintaan vaikuttavat mm. kalenterin koko, sivujen määrä ja muut ominaisuudet, kuten mahdollinen kiiltolakkaus. Palveluilla on usein tarjouksia, joita kannattaa käyttää edukseen. Varsinkin pyhien, kuten joulun alla ovat massiiviset alennuskampanjat käynnissä. Edullisimpien kalenterien lähtöhinnat ovat useimmissa kuvapalveluissa 15-20€ aina isompiin ja laadukkaamiin, joista saa maksaa lähes 30€.

Seinäkalenteri omista kuvista

Seinäkalenteri omista kuvista on suosituin kalenteri. Seinäkalenteri on selkeä ja helppo väline ajanhallintaan. Joka kuukaudelle on oma lehtensä ja jokaisen päivän kohdalla riittävästi tilaa tärkeiden menojen tai tapahtumien merkintään. Useamman henkilön taloudessa seinäkalenteri on todella kätevä ja toimii perheenjäsenten ilmoitustauluna. Seinäkalenterista jokaisen on helppo tarkistaa toisen perheenjäsenen menot eivätkä tärkeät tapahtumat unohdu.

Pöytäkalenteri

Pöytäkalenteri on kätevästi pöydälle asetettava kalenteri. Pöytäkalenteri on seinäkalenteria kompaktimpi muoto. Voit lisätä jokaiselle kuukaudelle valitsemasi kuvan, lisätä myös päivien kohdalle omaa tekstiä.

Päivyri omista kuvista

Päivyri omista kuvista pitää tärkeät tiedot muistorikkaiden kuvien äärellä. Päivyri on periaatteessa kalenteri, jossa on tilaa kirjoittaa omia menojaan, kokouksia ja tapaamisia tai vaikka kaupan ostoslistoja. Yksi viikko voi jakautua esim. kahdelle sivulle, riippuen päivyrin koosta, jolloin siinä on tarpeeksi tilaa omille muistiinpanoille. Päivyri pitää sinut ajantasalla ja helpottaa muistamaan, siitä mitä on tulossa. Smartphotolla on useampikin eri päivyrimalli, joista voi rakentaa omansa.

Kalenterijulisteet

Kalenterijulisteet ovat julisteita, jossa näkyy kaikki vuoden kuukaudet ja päivät yhdellä suurikokoisella sivulla. Jos et halua jokaista kuukautta omalle sivulleen, on kalenterijuliste valintasi. Kalenterijuliste voi olla pysty tai vaakasuunnassa ja siihen saa lisättyä helposti oman kuvan.

Magneettikalenteri

Magneettikalenteri on kalenteri, joka usein löytää tiensä kodin keskeiseen pisteeseen, esimerkiksi jääkaapin oveen. Magneettikalenteri sopii erinomaisesti esimerkiksi yrityslahjaksi tuodessaan näkyvyyttä yritykselle ja on samalla jokapäiväinen hyötyesine lahjan saaneelle. Magneettikalenteri on todella helppo kiinnittää sekä irroittaa ja keskeisen näkyvyytensä ansiosta erinomainen give-away-tuote vaikkapa ruokapalveluja tarjoavalle yritykselle.


Lukijoiden kokemuksia kuvakalenterista

” Olen jo useamman vuoden ajan tehnyt kalenterin edellisen vuoden kuvista ja kokemuksista. On hauska muistella kuukausi kuukaudelta, mitä edellisenä vuonna on tapahtunut. Usein vien joululahjaksi kuvakalenterin jo pesästä pois lentäneille lapsilleni. Olen vuoden mittaan napsinut heidän perheestään ja lapsenlapsistani kivoja kuvia, jotka sitten järjestelen kuvakalenteriin. He ovat jo alkaneet odottaa jokavuotista kalenteriaan. Eläkkeeni on melko pieni, joten tällaiset edulliset, mutta huomaavaiset lahjat sopivat parhaiten lompakolleni. Kuvakalenteri on myös helppo tehdä, jopa minunkaltaiselleni vanhukselle :)
– Mummi Kainuusta

” Ollaan käytetty jo vuosien ajan ifolorin kuvakalenteripalvelua. Kalenteri on suhteellisen helppo tehdä ja säätömahdollisuuksiakin on kivasti. Joulun alla olemme heti tarjoushaukkoina tekemässä kalenterivirityksiä myös sukulaisillemme. Aikaa toki menee kuvia valitessa, mutta samalla se on hauska muisteluhetki.
– Kari P.

” En voisi keksiä hauskempaa tapaa seurata päivien etenemistä kuin tämä. Lapseni tekevät minulle joka vuosi uuden kalenterin ja laittavat kuvia omasta perheestään ja lapsenlapsistaan pitämässä hauskaa. Kiitoksia heille!
– Silja