Palapeli omasta kuvasta

Palapeli omasta kuvasta on hauska lahja niin lapselle kuin varttuneemmallekin. Mikä yllätys onkaan lapselle, kun palasista alkaa koostumaan oma naama, tai vaikka kuva lemmikistä tai lempilelusta. Nuoremmille lapsille sopii erinomaisesti 50-200 palan palapelit. Varttuneemmat lapset,  aikuiset, mummit ja vaarit varmasti arvostavat haastavampaa, 500-1500 palan palapeliä, jotka paljastavat vaikka upean lomakuvan viime talven Kreikan matkasta, tai kuvan kesän humppatansseista. Valokuvapalapeli kiinnostavasta ja tutusta aiheesta tai kuvasta tekee palapelin kasaamisesta aivan uudenlaisen kokemuksen. Sen lisäksi, että palapeli omasta valokuvasta on hauska kasata, saa siitä erinomaisen sisustuselementin kehystämällä.

Palapelejä omista kuvista tarjoaa muutama kuvapalvelu. Klikkaa logoa päästäksesi suoraan palapeli-osioon.

 

    

 

Minkälainen valokuva kannattaa palapeliin valita?

Valokuvapalapeliin kannattaa valita riittävän tarkka kuva, jossa on paljon yksityiskohtia ja värejä. Yksityiskohtien ja värimaailman merkitys korostuu varsinkin suurissa palapeleissä. Epätarkkoja ja mm. mustavalkoisia kuvia ei kannata käyttää, tai kuvia jossa on paljon samanlaista taustaa ilman muutoksia (taivas, vesi, nurmikko, maa jne). Haasteet ovat hauskoja, mutta liian samanlaiset palat tekevät palapelin kokoamisesta arpapeliä, ja sitähän ei palapelin ole tarkoitus olla :)

Eri kokoisia ja erilaisia palapelejä eri palveluista

ifolor -kuvapalvelussa on mahdollista toteuttaa 50, 196, 500 1000 tai jopa 1500 palan kuvapalapeli. Mallipohjia on useita erilaisia, kuten kuvakollaasi, sydänkehyksiä, urheilu ja kotieläinaiheisia kehyksiä jne. Ifolorilla 50 ja 196 palan kuvapalapelit painetaan korkealaatuiselle valokuvapaperille. Suuret 500, 1000 ja 1500 palan palapelit valmistetaan UV-tulostuksella. Palapelin matta pinta antaa valokuvalle erinomaisen kontrastin. Ifolorin palapeleissä on kestävä pahvi ja laadukas viimeistely, joka takaa pitkäikäisen palapelinautinnon.

YourSurprise lahjapalvelusta löydät 23, 30, 96, 250, 500 tai 1000 palan palapelit. Palapelin suunnittelu aloitetaan valitsemalla teemoista tai pohjista mieleinen. Vaihtoehtoina ovat mm. sydänpalapeli, kuvakollaasi, äitienpäivä, isänpäivä jne. Itse suunnitteluohjelmassa on vielä paljon pohjia, joissa voit lisätä oman kuvan esimerkiksi jouluaiheiseen designiin.

Smartphoton palapeli omasta kuvasta on mahdollista saada 7 eri koossa ja 7 eri palamäärällä. 24, 35 ja 120 palan palapeli painetaan 2mm paksulle, kovalle pahville. Osa palapeleistä painetaan mattapinnalle, osa kiiltävälle. Näistä löytyy tarkemmat tiedot Smartphoton kotisivuilta. Smartphoton kuvapalapeliohjelmassa voit valita koostuuko palapeli yhdestä, tai esimerkiksi kolmesta tai viidestä kuvasta.

Kaikissa kuvapalveluissa palapelin toteutus oli helppoa ja suoraoikoista, joten siitä ei palvelun valinta jää kiinni. Palapelien hinnat hieman eriävät toisistaan, mutta niitä emme ilmoita, koska hinnat muuttuvat usein ja palveluilla on jatkuvia tarjouksia. Hinnat kannattaa katsoa suoraan kuvapalveluiden kotisivuilta.