Lahja vauvalle lapselle

Lahja lapselle

Mitä lahjaksi lapsen merkkipäivänä?

Lahja lapselle voi olla hankala valinta. Leluja ja muita potentiaalisia lahjaideoita on lukemattomia, erilaisia ja eri ikäisille. Lahjan hankintaa ei tee helpoksi sekään, että lapsella on jo todennäköisesti kattava repertuaari erilaisia leluja ja vempaimia. Lahja lapselle riippuu paljon lapsen iästä, kehityksestä ja tietenkin lapsen omista mieltymyksistä. Leluja on opettavia, meluavia, kasattavia, väritettäviä, itsestää liikkuvia sekä kaikkea siltä väliltä. Vaihtoehtojen suuri määrä voi tehdä lahjan hankkimisesta vieläkin haastavampaa.

Leluissa ja tuotteissa on yleensä merkittynä tieto, minkä ikäiselle se parhaiten sopii. Lapselle on hyvä valita ikäsuositteluja vastaava lelu. Kuitenkin lapset kehittyvät eri tahtiin ja joillekin lapsille lelu voi olla jo tylsä vaikka lelun alin ikäsuositus on juuri ja juuri ylitetty. Lahjan hankkimisessa lapselle kannattaakin konsultoida lapsen vanhempien kanssa. Tehokas kommunikaatio myös varmistaa sen, etteivät useat eri tahot anna samoja lahjoja.

Hyvä lahjaidea lapselle voi olla tarpeen useamman kerran vuodessa kun esimerkiksi omat lapset ja lasten kaverit täyttävät vuosia. Hieman jo varttuneemmalla lapsella on usein itsellään vahva näkemys lahjatoiveista, mutta joskus sitä ei ole mahdollista tai järkevää hankkia. Tällöin pitää löytää lapselle mahdollisimman miellyttävä vastine. Toivottavasti löydät lapselle sen parhaan lahjaidean!

Meillä lapsen lahjapaketista kuoriutuu usein erilaisia soittimia. Olemme aina kannustaneet lapsiamme musiikilliseen leikkimiseen ja 4 lapsen kokemuksella hauskaa ja kehittävää on ollut. Vanhemmat lapset soittelevat keskenään ja nuoremmat ottavat mallia :) Soittimien antaminen on aloitettu jo 1 vuotiaana, jolloin lahjapaketti yllätti bongorummuilla, ksylofonilla ja muilla helposti soitettavilla soittimilla. Myöhemmin sitten syntikkaa, kitaraa yms. Suosittelen :)

LAHJAIDEOITA LAPSELLE

 

Lasten roolileikit ja teemalelut

Lasten roolivaatteet ja teemalelut

Lapsi nauttii roolileikeistä ja roolileikeillä on tärkeä osa lapsen sosiaalisessa kehityksessä ja taitojen harjoittelussa. Roolileikkiminen alkaa yleensä 3-vuoden iässä ja jatkuu pitkälle kouluikään. Ahkera pikku työmies laittaa työkaluliivin päälle, täyttää sen ruuvarilla, akkukoneella sekä muilla tärkeillä työkaluilla ja lähtee korjaushommiin. Pikkuprinsessat pitävät teekutsuja ja eläinlääkärillä on täysi työ hoitaa pientä kipeää kissanpentua.

Asut voivat liittyä työroolien lisäksi myös esimerkiksi elokuviin. Frozen, Ryhmähau, Turtles, Pokemon, Pipsapossu jne.


Lasten DVD-piirretyt ja elokuvat nettikaupasta

Lasten piirretyt ja elokuvat

Lapset rakastavat piirrettyjä ja animaatioelokuvia. Lahja lapselle tutun klassikon tai uuden suosikkipiirretyn muodossa on varma menestys. Mehän tiedämme kuinka lapsi voi katsoa samaa mielenkiintoista piirrettyä yhä uudelleen ja uudelleen, joka kerralla sisäistäen ja oppien jotain uutta. LahjaDVD ei siis jää yhden kerran katselukokemukseksi, vaan siitä nautitaan kerta toisensa jälkeen.

Nykyään suoratoistopalvelut jyräävät elokuvamarkkinoilla, joten lapselle voi myös antaa Netflix- tai Disney -palvelun kuukausilahjakortin.


Satukirjoja äänikirjojen tai ekirjojen muodossa

Lasten Kirjakerho

Lapset rakastavat satuja. Satukirja äidin tai isän lukemana on varmasti se paras juttu, mutta aina eivät ykkösvaihtoehdot pääse tai kerkeä lukuhetkeen. Jos lapsi ei vielä itse osaa lukea, ovat äänikirjat seuraava paras vaihtoehto. Taitavan ääninäyttelijän käsissä tarinat saavat oman elämän ja viihdyttävät lasta seikkailusta toiseen.

Äänikirja- ja ekirjapalveluita on useita. Bookly, Storytel ja Bookbeat tarjoavat upeita tarinoita lapsille. Muumipeikko, Risto Räppääjä, Pipsa Possu, Frozen, Ella ja kaverit sekä muut klassikot ja uutuudet tekevät lapsesi päivästä astetta paremman. Kirjat voivat virkistää, opettaa, tuudittaa ja kaikkea siltä väliltä, riippuen täysin kirjasta. Tämän vuoksi on hyvä olla erilaisia ja erityylisiä ekirjoja ja äänikirjoja ei tilanteisiin.


Hauskat kuvalahjat omista kuvista

muistipeli-omista-kuvista

Lapsikin osaa arvostaa persoonallisia lahjoja, varsinkin hauskoja sellaisia. Kuvalahjoja löytyy jokaiseen juhlaan ja arjen eri tapahtumiin, syntymäpäivästä koulunsa aloittavalle tai vaikka vain pieneksi piristyksesi.

Leikkeihin pehmolelut, jojot, muistipelit-palapelit ja paljon muuta. Koululaiselle kynätelineet, viivottimet ja muistivihot.

Erilaisia kuvalahjoja tarjoavia palveluja on useampia, mutta Smartphoto -palvelussa on monipuolisin tarjonta lapsille sopivia yllättäviä kuvalahjoja.


Lapsen oppimista kehittävät lelut

Oppimista kehittävät lahjat ovat hyödyllisiä ja suosittuja lahjaideoita lapselle. Leikkiminen ja oikeanlaiset lelut kehittävät lapsen mielikuvista, luovuutta ja motorisia taitoja. Lelu on lähes aina kehittävä niin kauan kun lapsi sillä omasta tahdostaan leikkii, mutta jotkin lelut korostavat tiettyjä kehittymisen ja oppimisen alueita. Leikin avulla lapsi oppii mm. tunnistamaan värejä, muotoja, koon ja etäisyyden hahmottamista, numeroita jne. Haasteet ja pulmienratkaisu ovat lapselle hyvästä, sillä kehittymisen lisäksi aina kun lapsi ratkaisee haasteen, kasvattaa se lapsen itseluottamusta.

Leluja ongelmien ja pulmienratkaisuun ovat erilaiset palapelit, kuviopelit, aktiviteettikuutiot jne. Luovuutta kehittävät piirtäminen, värittäminen, rakennus-legopalikat ja muut lapselle ”vapaat kädet” mahdollistavat lelut. Aktiiviset, liikkumiseen rohkaisevat lelut, kuten pallopelit, leikkiajoneuvot ja musiikkilelut, kehittävät lapsen koordinaatiota ja motoriikkaa. Erilaiset kirjat ja lapselle lukeminen luo mielikuvistusta ja kehittää verbaalisia taitoja.

Turvallinen lahja lapselle ennen kaikkea

Turvallinen lahja lapselle on ehdoton edellytys. Liian nuorelle ei esimerkiksi voi antaa leluja, joista irtoaa pieniä osia tai joissa on teräviä kulmia. Leluissa on lähes aina merkitty numeroin, minkä ikäiselle lelua suositellaan. Suomessa myytävien lelujen tulee myös olla CE-merkittyjä.

Lelussa voi joskus olla valmistusvirhe, jolloin se saattaa aiheuttaa odottamattoman vaaran. Kaikkea vastuuta ei kuitenkaan lelunvalmistajalle voi työntää, vaan vanhemmilla on vastuu tarkistaa ja varmistaa lelun sopivuus lapsen käyttöön.

Kysyminen sallittua lahjavinkin saamiseksi

Jos et omasta takaa keksi lahjaa, mistä lapsi voisi tykätä, aina voi kysyä lapsen vanhemmilta tai lapselta itseltään. Jos ei suoraan tiettyä lahjaideaa saa, niin ainakin jonkinlaista näkemystä lapsen mieltymyksistä.

 

Parhaat lahjavinkit lapselle – lukijat kertovat

”Meidän 3 vuotias on juuri hullaantunut rakenteluun. Legoja ja muita rakennuspalikoita ei malttaisi jättää edes ruokailun ajaksi lattialle:) Palikoilla leikkiminen tuntuu olevan hyvää motoriikkaa ja hahmotusta kehittävää tekemistä, koska meidän Riku alkaa olemaan siinä todella taivata.”
– Äiti porvoosta

”Työkalut kuuluvat ehdottomasti meidän pienen pojan lahjapakettiin. Ruuvimeisselit, sahat ja muut korjaustarvikkeet saavat välittömän tarpeen juosta ympäri huoneistoa ja laittaa ”rikkinäiset paikat” kuntoon. Kun oma huusholli on kunnossa, on tästä hyvä lähteä kavereille tai hoitotädille korjauspuuhiin. :)”
– Sallan pikkutyömies vauhdissa


Mitä sinä olet antanut lapselle lahjaksi?

Onko Sinulla lahjaidea lapselle? Mistä lahjasta on saatu parhaat naurut ja kikatukset? Kerro meille, niin saavat muutkin lapset sen täydellisen lahjan :)