Lapsen ja vauvan turvatuotteet

Lahja vauvalle

Minkälainen lahja vauvalle? Vauvaksi luokitellaan alle yhden vuoden ikäinen pikkuihminen, joka ei vielä legoja kasaile tai lelukitaraa soittele. Lahja vauvalle voi olla esimerkiksi viilentävä purulelu, jota pieni voi hampaita tehdessään pureskella. Lahja vauvalle voi olla myös jotain, mistä on iloa myöhemmällä iällä, esimerkiksi vauvan jalan/kädenjälkimuotti tai vauvakirja. Vauva nauttii myös vanhempien äänestä, joten kirja on aina hyödyllinen lahja, jota vanhemmat voivat vauvalleen lukea. Yksi suosikkilahjoista on varmasti sängyn yläpuolelle tuleva mobiili, joka rauhallisesti tuudittaa vauvan uneen.

Lahja vauvalle voi olla myös lahja vauvan vanhemmille. Kaikki vauvan hoitoa helpottavat tuotteet ovat varmasti tervetulleita. Esimerkiksi vauvan kuumemittari, koliikkikeinu ja itkuhälytin.

LAHJAIDEOITA VAUVALLE

Kokosimme suosituimpia vauvojen lahjaideoita ja niitä tarjoavia kauppoja tänne, olkaa hyvä :)

 

Vauvan oppimista kehittävät lahjat

Vauvan oppimista kehittävät lahjat ovat hyödyllisiä ja suosittuja lahjaideoita vauvalle. Vauva oppii leikkimällä tehokkaasti motorisia taitoja, värien ja muotojen tunnistamista sekä koon ja etäisyyden hahmottamista. Lelu on kehittävä niin kauan kun vauva sillä omasta tahdostaan leikkii, mutta jotkin lelut korostavat tiettyjä kehittymisen ja oppimisen alueita.

Turvallinen lahja vauvalle

Vauvalle turvallinen lahja ei hajoa, ei sisällä teräviä kulmia tai irtoavia osia. Leluissa on lähes aina merkitty numeroin, minkä ikäiselle lelua suositellaan. Tämän lisäksi Suomessa myytävien lelujen tulee myös olla CE-merkittyjä.

Leluissa, kuten missä tahansa tuotteissa, voi joskus olla valmistusvirhe, jolloin se saattaa aiheuttaa odottamattoman vaaran. Kaikkea vastuuta ei kuitenkaan lelunvalmistajalle voi työntää, vaan vanhemmilla on vastuu tarkistaa että lelu soveltuu ja on siinä kunnossa että sen voi vauvalle antaa.

Lahjavinkeistä kannattaa udella vauvan vanhemmilta

Varsinkin vauvan, joka ei omaa mielipidettään osaa vielä sanoa, on hyvä kysyä lahjaideaa ja vinkkiä vauvan vanhemmilta. Tällä vältytään päällekkäisten lahjojen ostaminen ja lahja on varmasti tärkeä ja tarpeellinen.


Mitä sinä olet antanut vauvalle lahjaksi?

Onko Sinulla lahjaidea vauvalle? Mistä lahjasta vauva tai vauvan vanhemmat ovat eniten nauttineet? Kerro siitä meille, niin muutkin vauvat ja vauvojen vanhemmat saavat parempia lahjoja :)