Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Pöytäkoneet ja kannettavat tietokoneet netistä

Tietokoneet ja kannettavat netistä suoraan kotipöydällesi

Tietokoneet ja kannettavat on helppo tilata suoraan netistä. Suuri valikoima tietokoneita ja nopeasti liikkuva posti tekevät tietokoneen hankinnan netistä miellyttäväksi ja vaivattomaksi. Ainoaksi kysymykseksi jääkin lähinnä, että minkälainen tietokone sopii mihinkin käyttöön.

Miten valitset käyttöösi sopivan tietokoneen?

Tietokoneen komponenteista ja ominaisuuksista riippuen, sopii se eri tarkoituksiin. Pelikoneeksi valjastettu tietokone vaatii paljon laskentatehoa, eli tehokkaan prosessorin, paljon muistia ja suorituskykyisen näytönohjaimen. Tietenkin peleillä on tietokoneen suhteen erilaisia vaatimustasoja. Jos ykkössuosikkisi ovat facebookin pelit tai muut minipelit, ei näytönohjaimen teholla niinkään ole väliä, mutta jos fanitat uusimpia sota/urheilu/ralli -pelejä, on koneessa suotavaa olla tehokkaat komponentit. Jos tietokone tulee normaaliin viihdekäyttöön, kuten elokuvien katsomiseen tai surffailuun, riittää vaatimattomampi kone. Usein kuitenkin kannattaa se halvin kone jättää suosiolla hyllylle, koska ne harvoin vastaavat edes perustarpeisiin ja koneen käytöstä voi nopeasti tulla epämiellyttävää.

Kannettava vai pöytäkone?

Hankkiako kannettava vai pöytäkone? Tämän kysymyksen äärellä kamppaillaan usein. Molemmissa, sekä kannettavassa että pöytäkoneessa on omat selkeät etunsa ja käyttötarkoituksensa, vaikka nykyaikainen teknologia on eroja hieman kaventanutkin. Kannettavan suurin etu on tietenkin helppo liikutettavuus ja siksi korkeampi käyttömukavuus.

Kannettavan tietokoneen hinta on pienikokoisten komponenttien vuoksi suhteessa yleensä kalliimpi kuin saman tasoinen pöytäkone. Kannettavat tietokoneet ovat kehittyneet huimaa vauhtia, ja tehokkaimpia niistä pystyy käyttämään nykyään täysipainoisina pelikoneinakin. Kuitenkin vakavasti pelikonetta harkitsevan kannattaa ehkä silti pitäytyä pöytäkoneessa, jonka laajentaminen ja päivittäminen on helpompaa sekä hinta suhteessa edullisempi.

Tietokoneiden hinta

Tietokone on yksi niistä tuotteista, joissa hinta on melko tarkka laadun ja suorituskyvyn mittari. Joitakin merkkikohtaisia hintaeroja on, mutta tietokoneiden myyntialalla on niin kova kilpailu, että hinnat on poljettu pakostakin mahdollisimman matalaksi. Halpiskoneita myydään usein tietyn ominaisuuden houkuttelemina, kuten suurikokoinen kovalevy asennettuna. Tietokone on kuitenkin vain niin tehokas kuin on sen heikoin lenkki. Suuri määrä muistia tai isokokoinen kiintolevy ei lämmitä, jos koneella on vaikeuksia suoriutua perustehtävistään muilta osin. Halpiskoneet käyvät usein myös kuumempina, joka vaikuttaa väkisinkin tietokoneen käyttöikään.

Tietokoneen ostossa kannattaa pohtia tarkoin sen käyttötarkoitus ja valita koneen ominaisuudet näiden perusteella. Jos et tiedä minkälaista konetta tarvitset, voit rohkeasti kysyä sopivaa ratkaisua tietokonetta tarjoavalta taholta.