Nettikirjakauppa – Tilaa kirjat ja e-kirjat netistä helposti ja nopeasti

Nettikirjakauppa –toiminta on mahdollistanut kirjat ja e-kirjat netistä suoraan kotiin helposti ja nopeasti. Enää ei tarvitse fyysisesti siirtyä kivijalkakauppaan kirjojen hakuun, vaan riittää että surffaat selaimella nettikirjakauppaan, valitset haluamasi kirjat ja jäät odottamaan postin saapumista tai lataat ne e-kirjan muodossa suoraan koneellesi. Nettikirjakaupasta löytyy miljoonien valikoima erilaisia kirjoja aivan jokaiseen makuun ja mieltymykseen. Nettikirjakauppa pystyy yleensä myymään kirjoja perinteistä kirjakauppaa edullisemmin ja tarjonta on myös paljon kattavampi. Lisäksi kaikilla paikkakunnilla ei kunnollista kirjakauppaa välttämättä löydy, joten nettikirjakauppa on monellakin tapaa kannattava ja asiakasystävällinen tapa hankkia luettavaa. Varsin harmillista olisi myös jos matka kirjakauppaan päätyisi tyhjään tulokseen, koska tuote ei kuulunut kirjakaupan valikoimaan tai että se olisi loppuunmyyty. Tätä ongelmaa ei nettikirjakaupassa ole, vaan tuotteen saatavuus on yleisesti ottaen heti nähtävissä.

E-kirja on sähköinen kirja

E-kirja on sähköinen kirja, joka luetaan suoraan näyttöpäätteeltä (esim. tietokone, tabletti tai kännykkä) tai erilliseltä lukulaitteelta. E-kirja ei vielä ole syrjäyttänyt perinteistä kirjaa, mutta saa yhä enemmän jalansijaa tietoisuuden lisääntyessä ja totuttujen tapojen muuttuessa.

E-kirjan suurena etuna on painettua kirjaa edullisempi hinta. Koska suoria materiaali- ja lähetyskustannuksia ei ole, pystytään E-kirjat tarjoamaan hyvinkin halpaan hintaan. E-kirjassa on muitakin hauskoja etuja normaali kirjaan nähden. Koska teksti on digitaalisessa muodossa, voi sieltä hakea tiettyä kohtaa nopeasti. Jos kirja on vieraskielinen, on helppo kopioida tuntematon sana/lause suoraan selaimessa auki olevaan kääntäjään. Lisäksi koska E-kirja luetaan näytöltä, ei ylimääräistä valonlähdettä välttämättä tarvita. Kirjan lukeminen onnistuu esimerkiksi nukkumaan valmistautuessa eikä vieressä oleva häiriinny lukuhetkestäsi.

Kirjoja netistä edullisilla toimituskuluilla

Kirjoja netistä voi tilata erittäin edullisilla toimituskuluilla. Esimerkiksi Suomalainen Adlibris -nettikirjakauppa lähettää tilaukset ilman toimituskuluja kaikkiin yli 9,90 euron tilauksiin. Nettikirjakauppojen postituskulut ovat kyllä yleensäkin hyvinkin maltilliset, joten kirjan hinta pysyy edullisena vaikka postituskulut lisättäisiinkin.