Ylioppilaslahja - Lahja ylioppilaalle

Ylioppilaslahja – Lahja ylioppilaalle

Mitä ylioppilaslahjaksi valmistuneelle?

Ylioppilaslahja voi olla haastava hankinta. Lahja ylioppilaalle voi olla jotain hyödyllistä, tai sitten täysin viihdyttävää arvoa suosivaa. Lahja voi olla esimerkiksi elämys, matka kylpylään/ulkomaille tai vaikka uusi tietokone. Raha tai lahjakortti eivät välttämättä ole kekseliäimpiä lahjaideoita, mutta varmasti todella tervetulleita. Näin ylioppilas voi itse valita haluamansa lahjan. Jos valmistuva ylioppilas asuu omassa asunnossaan tai on sellaiseen muuttamassa, kannattaa käydä kurkkaamassa myös tuparilahjavinkki -osiota. Sieltä löytyy kaikenlaisia lahjaideoita sisustukseen ja kodin viihtyvyyteen liittyen.

Harvoin ojennamme raha- tai lahjakorttikuorta, vaikka nämä hyvin ylioppilaslahjaksi sopivatkin. Olemme useimmiten udelleet ylioppilaan vanhemmilta, mikä voisi olla mieluinen lahja. Lahjapakettiin on kääriytynyt muutama laadukas astiasto, kirjasarja, vuodevaatteita, saunatarvikkeita yms. Pari kertaa olemme osallistuneet suurempaan kimppalahjaan ja huomanneet tämän helpoksi lahjan antajan taholta ja yleensä nostaa suuren hymyn lahjansaajan suulle :)
– Kirsi S.

SUOSITUIMMAT YLIOPPILASLAHJAT

Kävimme katsomassa suosituimmat ylioppilaslahjat ja keräsimme ne tänne. Toivottavasti löydät valmistuvalle upean lahjan :)

 

 

LISÄÄ LAHJAIDEOITA YLIOPPILAALLE


Kuvalahjat – Persoonallisesti ylioppilasta muistaen

Kuvalahja ylioppilaalle

Kuvalahja on ainainen kestosuosikki pakettiin kuin pakettiin, eikä se kalpene ylioppilaslahjanakaan. Tuotevalikoima on laaja ja kun lahja personoidaan ylioppilaalle tärkeällä tai mieleisellä kuvalla, on yllätys taattu. Kuvan ei tarvitse olla valmistuvan omasta elämästä, vaan jokin muuten tärkeä aihe. Jos tuleva ylioppilas on muskeliautofani voit teettää kuvalahjan upeasta mustangista tai dodge challengerista. Ehkä scifi -hiirimatto tai useamman eri kuvan kuukausikalenteri.

Suosituimpia kuvalahoja ovat ehdottomasti kuvamuki, jonka voi napata kaapista aamukahvia tai teetä varten. Persoonallinen muki ei mene sekaisin kämppäkavereiden tai perheenjäsenten kanssa.

Kuvakirja ylioppilasajoilta voisi säväyttää positiivisesti. Hieman työläämpi lahja koska vaatii kuvien kokoamista, mutta tärkeälle ylioppilaalle huikean arvostuksen saava lahja :)


Kaiverretut lahjat

Kaiverretut lahjat ylioppilaalleKaiverrettu lahja on lahja pienellä twistillä. Se ei ole kaupan hyllystä ohimennen napattu tusinatavara, vaan kaiverrus tekee siitä valmistuneelle ylioppilaalle arvokkaamman ja henkilökohtaisemman.

Lahjan ei tarvitse olla suuri säväyttääkseen, vaan ajatus on oikeasti useimmiten tärkeintä. Miten ylioppilaan lahjapakettiin istuisi persoonallinen kaiverrettu avainmenperä.

Ehkä ikisuosittu sytytin persoonallisella touchilla tai tyylikkäälle bilehileelle kaiverrettu taskumatti. Erilaiset korut ja korttikotelot ovat myös lahjalistojen kärjessä.

Nykyään on saatavana paljon myös perinteisistä kaiverruslahjoista poikkeavia lahjaideoita kaiverrustekniikoiden kehittyessä. Näitä voisivat olla esimerkiksi tekstillä kaiverrettu leikkuulauta, grillivälineet tai viinilasi.

Yllätä ylioppilas persoonallisesti ja henkilökohtaisesti kaiverretulla lahjalla.


Pehmeä paketti lämmittää yo -lahjana

YO lahjaksi pehmeä pakettiAnna yo -lahjaksi hyvää oloa pehmeässä paketissa. Ihana aamu/kylpytakki tai pöyheät pyyhkeet tuudittavat suihkun jälkeen rentouttavaan iltaan. Laadukkaat lakanat ja tyynyliinat taas ovat käytännöllistä hemmottelua.

Mukavat yöhousut ja olohousut ovat upeaa vaihtelua arkivaatteille, jotka on miellyttävä pukea päälle raskaan päivän jälkeen. Pehmeä paketti voi sisältää myös pehmeät tohvelit, joiden läpi ei kylmä lattia saa otettaan.

Pehmeään pakettiin voi pakata myös jotain arkisempaa, kuten tyylikäs kauluspaita tai kaulaliina. Vaatteiden ostaminen voi olla haastavaa kokokysymysten ja istuvuuden vuoksi. Onneksi vaatelahjoilla on palautusoikeus, vaikkakin tämä tarkoittaa usein lappujen jättämisen vaatteisiin kiinni. Kannattaa pitää mielessä  myös lahjakorttivaihtoehto, jolloin ylioppilas saa valita itse toivomiaan vaatteita.

Pehmeällä paketilla voit yllättää ylioppilaan monella tavalla.


Tietokone, tabletti, kännyllä… näistä ylioppilas pitää!

Ylioppilaalle lahjaksi elektroniikkaaKun vasta valmistuva avaa lahjapakettiaan, on hymy suuri kun sieltä paljastuu uudenkarhea läppäri tai viimeistä huutoa oleva tabletti. Nykyään koulua käydään tietokoneella, ja kaikenlainen oppimateriaali löytyy netistä, joten nopea ja varmasti toimiva tietokone on opiskelun perusedellytys.

Jos tietotekinen hyötypuoli on kunnossa voidaan siirtyä viihdepuolelle. Pelikonsolit tai pelit ovat monen nuoren mieleen. Pelikonsoleihin ja tietokoneisiin saatavat lisävarusteet, kuten VR-lasit, tekevät pelaamisesta vieläkin nautinnollisempaa. Laadukkaat kuulokkeet opiskelurauhan varmistamiseksi meluisassa ympäristössä, voi olla se paras juttu.

Miespuoliselle ylioppilaalle klassikkolahjana laadukas parranajokone. Kun nappaa testivoittajan, niin tietää että lahjansaaja siistii kuontalonsa mitä siisteimmällä tavalla.

Uuteen kotiin muuttavalle kelpaa varmasti telkkari, kaiuttimet tai vaikka keittiökoneet. Uusi mikro, laadukas smoothiesekoitin tai tehokas leivänpaahdin tekevät keittiötä mieluisan paikan viettää aikaa ruoanlaiton äärellä.

Helpota ja viihdytä ylioppilasta elektroniikkalahjalla.


Elämyslahja koulun penkiltä nousevalle

Elämyslahja ylioppilaalleKun on viettänyt koulun penkillä vuosi toisensa jälkeen, on hyvä irtautua siitä häittäytymällä elämyksiin. Elämyslahjat ja erilaiset kokemukset saavat kouluvuosien kokemukset häipymään hetkessä taivaan tuuliin. Kun jalkojen alla on sata metriä ilmaa, saa elämä uudenlaisen perspektiivin. Tämä onnistuu kuumailmapallossa tai pienkoneessa. Jos tämä on liian helppoa, ehkä benji-hyppy tai tandemhyppy laskuvarjolla saa jalat tutisemaan.

500 hevosvoimaa raakaa ralliautoa tai hieman putrumpi, mutta kylkimyyryssä kylkevä bemari riittävät muistoiksi vanhuuspäiville asti.

Drinkkikurssit, rentouttava jooga tai spa-kokemus kylpylässä ovat hyvän ylioppilaan arvoisia rentoutumisvinkkejä.

Kun haluat antaa jotain muuta kuin materiaa, anna ylioppilaalle elämyksiä!


Ylioppilaslahjaksi jotain muutakin luettavaa kuin oppikirjat

Kirjalahja ylioppilaalleRentouttava ylioppilaslahja on kirja paketissa. Koulussa päntätään oppikirjoja toinen toisensa jälkeen, mutta välillä on hyvä irtautua integraatiolaskennasta tai historian huminasta mielikuvituksen maailmaan. Verta hyytävä trilleri, galaxin olioita vilisevä scifi tai tultasyöksevä keskimaahan perustuva fantasia siivittävät ylioppilaan aivan toisiin maailmoihin.

Adlibris tarjoaa yli kymmenen miljoonan kirjan valikoiman. Jos täältä et kirjaa löydä, sitä tuskin on olemassa.


Rahaa tai lahjakortti, annan ylioppilaan itse päättää

Jos et muuta lahjapakettiin keksi pakata, ovat raha ja lahjakortit erinomainen tapa muistaa tuoretta ylioppilasta. Rahalla yo -sankari voi hankkia haluamansa mistä tahansa, mutta jos haluat hieman vaikuttaa siihen, mihin kauppaan lahja käytetään, on lahjakortti ehdoton vaihtoehto.

Kuinka paljon rahaa on riittävästi? Kyselyn mukaan sopiva rahamäärä tutulta yo -lahjaksi on 30-50€. Jokainen tietenkin lahjoo taloutensa mukaan ja niin kuin hyvältä tuntuu. Pienikin rahasumma on varmasti juuri valmistuneelle suuri ilo.

 

Parhaat lahjavinkit ylioppilaalle, kertovat lukijat…

” Itse juuri valmistuneena ja uuden opiskelupaikan vuoksi toiselle paikkunnalle muuttavana sain upeita ja arkea helpottavia lahjoja. Olisihan se ollut kiva pistää kirjekuorikaupalla rahaa biletykseen, mutta järkevät läheiset muistivat kodin hyötyesineillä, kuten astiastolla, laadukkaalla veitsisarjalla, lakanoilla ja muutamalla lahjakortilla. Kiitoksia :)
– Tytsy sipoosta

 


Mitä sinä ostaisit lahjaksi ylioppilaalle?

Onko Sinulla lahjaidea ylioppilaalle? Oletko itse saanut tai antanut lahjan, jolla ylioppilaan suupielet ovat kääntyneet ylöspäin hevosenkengälle. Kerro meille ja auta lukijoitamme valitsemaan lahja omalle valmistuvalle läheiselleen.