Kapselikahvinkeitin – Kahvikone nautinnollisiin kahvihetkiin

Kapselikahvinkeitin eli kahvikone on hauska ja nopea tapa valmistaa kahvia ja muita juomia, kuten teetä ja kaakaota. Kapselikeitin nousi suosioon Cupsolo -kahvikoneen myötä, jonka jälkeen markkinoille on ponnahtanut mitä monimuotoisempia kapselikeittimiä. Kapselikeitin tuo pientä luksusta kotiin ja tarjoaa hemmotteluhetkiä kahvin, teen ja kaakaon ystäville.

Kapselikahvinkeitin vai perinteinen kahvinkeitin?

Kapselikahvinkeitin vai kahvinkeitin, siinä pulma… tai oikeastaan ei. Kahvikoneena kapselikeittimen ei ole tarkoitus syrjäyttää perinteistä kahvinkeitintä. Kapselikeitin on suunniteltu yhden kupillisen tekemiseen kerralla. Juoma voi olla maustettua kahvia, kaakaota, teetä tai jopa glögiä. Perus kahvinkeittimellä makukahvin tekeminen tai vain yhden kupillisen keittäminen on huomattavasti vaivalloisempaa kuin kapselikahvinkeittimellä. Vastaavasti kapselikeittimiin ei löydy perinteisiä suodatinkahvimakuja, paitsi Paulig Cupsoloon, jolle löytyy Presidentti Tumma Paahto sekä Juhla Mokka kahvikapselit. Kapselikeitin on nopea, helppo ja hauskakin tapa valmistaa juomaa.

Kapselikeittimen ja kahvinkeittimen vertailu keskenään pelkkinä kahvikoneina on kuin vertaisi pyörää autoon. Molemmille on oma tarkoituksensa.

Kapselikeittimen ja kapseleiden hinta

Kapselikeittimien hinnat vaihtelevat aina kympeistä muutamiin satasiin. Edulliset keittimet sopivat mainiosti jokaiseen keittiöön tarjoamaan maukkaita kahvi- sekä muita juomia aikaisiin aamuhetkiin tai vierailijoiden kestitykseen. Edullinen kapselikeitin keittää usein aivan yhtä hyvää juomaa kuin arvokkaampikin, mutta kalliimpi keitin sisältää enemmän ominaisuuksia, kuten automaattiset puhdistus- ja kalkinpoisto-ohjelmat, automaattinen virrankatkaisu ja mahdollisesti säädettävät kuppikoot. Joissakin kapselikeittimissä voi olla myös mm. kahvin vaahdotukseen tarkoitettu höyryputki. Laadukkaammat kahvikoneet sopivat tyylikkyytensä vuoksi hyvin mm. yritysten käyttöön ja julkisiin tiloihin.

Miten valita sopiva kapselikeitin?

Kapselikeittimiä on markkinoilla useita, mutta vain kourallinen on saanut jalansijaa kilpailun kiristyessä. Suosituimmat ja tunnetuimmat kapselikeittimet ovat mm. Nescafe Dolce Gusto, Paulig Cupsolo, Electrolux ja Nespresso. Suurin tekijä sopivan kapselikoneen valintaan on varmasti tarjolla oleva kapselivalikoima, ja siitä kapselikoneen hankintaan kannattaakin lähteä. Vertaile kapselijuomien tarjontaa ja valitse laita, jolla parhaiten valmistat oman makusi mukaiset kahvi- sekä muut juomat.

Paulig Cupsolo

Paulig Cupsolo markkinoi olevansa ainoa kapselikeitin, jolla voi valmistaa aitoja suomalaisia suosikkikahveja, kuten Presidentti Tumma Paahto ja Juhla Mokka. Näiden kahvilaatujen herkuttelijat ovatkin kehuneet Cupsoloa ykkösvalinnaksi. Näiden lisäksi Paulig Cupsolo valmistaa tietenkin muut juomat, kuten espressot, kaakaot, teet ja glögit.

Nescafe Dolce Gusto

Nescafe Dolce Gusto tarjoaa kattavan kapselivalikoiman erikoiskahveja sekä muita juomia. Dolce Gusto on erityisesti erikoiskahvivalikoimansa ansiosta kerännyt suosiota kodin kahvikoneena.