Maidoton, vähärasvainen, fodmap kauramustikkapiirakka
Maistuisiko todella helposti tehtävä vähärasvainen, maidoton ja fodmap-ruokavalioon istuva mustikkapiirakka? Yleensä jälkiruoka on jotakuinkin epäterveellinen, mutta tästä jälkkäristä on vaikea huonoa löytää. Osan öljystäkin voi korvata vedellä.
Mustikkapiirakan ainekset
1. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
2. Lisää öljy tai rasva ja sekoita
3. Voitele noin 20cm vuoka kevyesti öljyllä
4. Levitä taikina tasaisesti vuokaan
5. Paista pohja 200℃ uunissa keskitasolla noin 10 min
6. Lisää noin 0.5 l mustikoita ja paista toiset 10 min
Mustikoiden sijaan tai lisäksi voi tietenkin käyttää mitä marjoja tahansa mansikoista viinimarjoihin. Marjat voivat olla tuoreita tai pakasteita. Marjoihin voi lisätä hieman sokeria ja kosteutta hillitsevää perunajauhoa.
Nauti sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.