Pääsiäiskahvia latteart

Pääsiäiskahvi – Täydellinen juoma pääsiäispöytään

Pääsiäinen on täällä, ja se tarkoittaa, että on aika nauttia herkullisista pääsiäisruoista ja -juomista. Jos olet kahvin ystävä, et halua unohtaa suosikkijuomaasi pääsiäispöydässäsi.

Mekin omakodilla päätimme kokeilla pääsiäispöytään suunnattua kahvia, ja tilasimme Kahvikaverilta Easter Coffee -kahvipapuja.

Kahvikaverin pääsiäiskahvi on 100% arabicaa, keskipaahdolla, ja vaikka kahvi ei itsessään ole maustettua, sen makuprofiili sopii pääsiäiseen erinomaisesti.

Testasimme kahvia espressona, Aero pressillä ja perinteisenä suodatinkahvina. Koska kahvi on keskipaahtoa, osasimmekin odottaa, että se sopii parhaiten suodatinkahviksi, mutta tästä kahvista sai todella hyvän pohjan myös espressojuomiin, kuten latteen tai cappuccinoon. Espressossa yllätyimme kuitenkin, että hapokkuus pysyi maltillisena ja kahvi oli varsin herkullista juotavaa sellaisenaankin. Makuprofiili oli selkeä ja tasapainoinen, jossa oli hasselpähkinän ja suklaan vihvahteita sitruksen piristämänä.

Jos kahviin haluaa lisätä pääsiäisen makuja, onnistuu se maustamalla. Voit lisätä kahviisi vaikkapa kanelia, kardemummaa tai vaniljaa, ehkä jopa hitunen inkivääriä, jotka antavat kahville makeaa ja mausteista vivahdetta. Voit myös kokeilla raastettua appelsiininkuorta. Erilaiset makusiirapit käyvät myös erinomaisesti.

Kahvin maustaminen pääsiäisellä voi olla hauskaa ja luovaa. Voit käyttää mielikuvitustasi ja lisätä kahviisi omia suosikkimakuja.

Kahvikaverin pääsiäiskahvi pähkinänkuoressa

Kahvityyppi: pavut tai jauhatus
Kahvilaji: Arabica
Valmistaja: KahviKaveri
Alkuperä kahvialue: Brasilia, Honduras, Intia
Paahtotaso: Keskitaso
Alkuperämaa: Liettua
Kahvipavun tyyppi: 100% Arabica

Pääsiäiskahvi

Pääsiäiskahvi sopii erinomaisesti perinteisten suomalaisten pääsiäisherkkujen kanssa

Mitä pääsiäisherkkuja kuuluu perinteiseen Suomalaiseen pöytään? Tietenkin mämmi, suklaaherkut ja suklaamunat, pasha, pääsiäispiparkakut ja munkit.

Monet meistä pitävät mämmistä, mutta toiset eivät ole vakuuttuneita sen omintakeisesta mausta. Onneksi kahvi voi auttaa tasapainottamaan mämmin makeutta. Voit juoda kahvia mämmikupin kera tai kaataa sen suoraan mämmiin. Jälkimmäinen saattaa kuulostaa oudolta, mutta usko tai älä, kahvi ja mämmi ovat yllättävän hyvä yhdistelmä.

Pasha taas on maukas ja perinteinen rahkaherkku monessa kulttuurissa. Vaikka pasha onkin yleensä makea, kahvin vahva maku voi tehdä siitä miellyttävämmän nautinnon. Voit juoda kahvia pashan kera tai kokeilla kaataa kahvia suoraan pashaan. Älä kuitenkaan käytä liian kuumaa kahvia, sillä se voi sulattaa pashan ja pilata sen rakenteen.

Suklaamunat ovat myös suosittu pääsiäisherkku, ja ne sopivat täydellisesti kahvin kanssa. Suklaan ja kahvin yhdistelmä on yksinkertaisesti taivaallinen! Voit nauttia suklaamunan sellaisenaan kahvia juoden, tai voit rikkoa suklaamunan pieniksi paloiksi ja sekoittaa ne kahviisi. Tämä antaa kahville suklaanmakua, joka saa aistisi tanssimaan!

Munkit, nuo jokaisen herkkusuun luottoleipomukset ovat erinomainen pääsiäisherkku, ja ne sopivat mitä parhaiten kahvin kanssa. Voit nauttia munkkeja sellaisenaan kahvin kera, mutta munkki sopii myös dippaamiseen. Tämä antaa munkille lisää makua ja kosteutta samalla kun kahvi saa hieman makeutta.

Pääsiäispiparkakut kuuluvat myös pääsiäiseen. Nämä, yleensä joulupöytään kuuluvat herkut sopivat myös pääsiäiseen erinomaisesti, varsinkin jos ne koristelaan pääsiäisteemoin. Piparit ovat mausteisia ja rapeita, ja ne sopivat erinomaisesti kahvin kanssa. Voit nauttia pääsiäispiparkakkuja sellaisenaan kahvin kanssa tai dippailla piparkakkuja kahvissa. Tämä antaa kahville mausteisuutta ja piparkakuille lisää kosteutta.

Niille joille ei sima maistu (tai vaikka maistuisikin), pääsiäiskahvi on erittäin hyvä vaihtoehto. Pääsiäiskahvi on erityinen sekoitus kahvia, joka on maustettu pääsiäishengessä esimerkiksi kanelilla, maustepippurilla tai appelsiinilla. Se sopii täydellisesti kaikkiin pääsiäisherkkuihin, ja voit nauttia sitä kuumana tai jääkahvina.

Ja totta puhuen, kahvi sopii lähes kaiken kanssa, joten jos et ole varma, minkä pääsiäisherkun kanssa sitä nauttia, kokeile vain yhdistää se johonkin, josta pidät ja näe, miten se toimii. Ehkä jopa löydät uuden, yllättävän hyvän yhdistelmän!

Artikkelin kirjoitti Sampsa

Nauttii hyvästä kahvista ja pääsiäisestä, auringosta ja nurmikon tuoksusta.