Teekauppa - Tilaa teetä netistä

Teekauppa – Teetä netistä

Tilaa teehetket suoraan kotiisi

Teekauppa netissä toimittaa teehetket suoraan kotiisi. Tee-juomiin erikoistuneiden teekauppojen valikoima on huomattavasti normaalin marketin teetarjontaa laadukkaampi ja laajempi. Teekauppa on oikea paikka teen ystävälle, joka haluaa panostaa hyvään aromiin ja miellyttävään teehetkeen. Tee ja teehen liittyvät tuotteet ovat suosionsa ja terveellisyytensä vuoksi myös erinomaisia lahjaideoita.

Teekauppa toimittaa teetä netistä suoraan kotiisi helposti ja nopeasti.

Laaja valikoima erilaisia teelaatuja. Valikoimassa mm. kiinalaiset, japanilaiset ja korealaiset vihreät teet sekä mustat, valkoiset, oolong, puerh, mate ja rooibos teet.

Unohda kaupan pussiteet ja hemmottele itseäsi oikeasti maistuvalla teellä.

Teetä hyvän teen ystäville!

Mitä tee on?

Tee on teepensaan lehdistä ja sen muista osista valmistettava juoma. Tee on maailman toiseksi suosituin juoma heti veden jälkeen. Teen laatu ja aromit riippuvat paljon käytettyjen kasvinosien iästä ja käsittelystä. Teessä on paljon erilaisia vaikuttavia aineita, kuten kofeiinia, tanniineja, teaniinia ja meteaniinia.

Muiden kasvien kuin teepensaan lehdistä valmistettuja tee-juomaa kutsutaan yleisesti yrttiteeksi.

Tee ja terveysvaikutukset

Teen terveysvaikutuksia on tutkittu paljon ja teessä on suuri määrä erilaisia terveyttä edistäviä ja ylläpitäviä ainesosia, kuten antioksidantteja, flavonoideja ja mm. fluoria. Valkoinen ja vihreä tee sisältävät eniten terveydelle hyödyllisiä aineita.

Teen terveysvaikutuksia on tutkittu paljon ja sillä sanotaan olevan ainakin seuraavia terveysvaikutuksia:

  • Alentaa kohonnutta kolestrolia, verenpainetta ja verensokeria
  • Kiihdyttää aineenvaihduntaa
  • Vähentää alttiutta sairastua syöpään
  • Suojaa sydäntä ja verisuonia
  • Suojaa soluja vaurioilta ja vanhenemiselta
  • Suojaa hampaita ja tappaa bakteereja

Näiden lisäksi teellä on monia muita terveyttä edistäviä vaikutuksia, mutta edellä mainitut ovat tutkituimpia ja terveyden kannalta oleellisimpia.

Teen terveysvaikutukset parhaiten hyötyyn

Teen terveysvaikutukset saat valjastettua parhaiten käyttöön seuraavasti:

  • Juo säännöllisesti päivän aikana n. 4-5 annosta päivässä
  • Lämmitä vesi 70-80 asteeseen
  • Hauduta teetä lajikkeesta ja koostumuksesta riippuen aina 2 – 8 minuuttia.
  • Opettele juomaan tee ilman ylimääräistä sokeria ja makeutusaineita

Teessä olevat tanniinit tekevät teestä kitkerää, jos teetä haudutetaan liian kauan. Ensimmäisenä haudutuksessa nesteeseen irtoaa kofeiini, eli jos haluat teestä piristävää, hauduta lyhyempi aika. Pidemmän haudutuksen seurauksena teestä liukenee teaniinia ja meteaniinia, joilla on rauhoittavia vaikutuksia.

Mitä hienompijakoisempaa tee on, sitä nopeammin terveyttä edistävät flavonoidit ja muut aineet liukenee veteen.

Teelaadut

Teet jaetaan useampaan eri pääryhmään riippuen siitä, mitä ja minkä ikäisiä teepensaan osia käytetään sekä valmistustavasta:

Valkoinen tee

Valkoinen tee on teepensaan yläosan nuorista nupuista ja kärkilehdistä valmistettua teetä. Valkoisen teen ei anneta hapettua. Valkoisessa teessä sanotaan olevan eniten terveyttä edistäviä aineita, kuten antioksidantteja.

Vihreä tee

Laadukas vihreä tee valmistetaan teepensaan nuorista lehdistä ja silmuista. Vihreää teetä ei hapeteta, vaan lehdet lämpökäsitellään kevyesti paahtamalla tai höyrystämällä, jolloin se säilyttää luonnollisen arominsa ja värinsä. Vihreä tee on eniten käytetty teelaatu ja se sisältää paljon terveellisiä ainesosia.

Macha tee

Matcha on vihreää teetä, joka valmistetaan jauhamalla teelehtiä todella hienoksi jauheeksi. Matcha teetä ei hauduteta, vaan jauhe sekoitetaan suoraan veteen ja nautitaan sellaisenaan. Matcha-tee sisältää runsaasti terveyttä edistäviä ainesosia ja koska teejauhe nautitaan kokonaisuudessaan, ovat vaikutukset normaalia vihreää teetä voimakkaampi

Macha -teen on erittäin tunnettu varsinkin rauhoittavasta ja keskittymiskykyä parantavasta vaikutuksestaan.

Keltainen tee

Keltainen tee on harvinainen, alun perin keisareille tarkoitettu teelaatu. Keltaisen teen valmistuksesta on useampia eri versioita, mutta yleisimmin se valmistetaan teen silmuista ja nuorista lehdistä, jotka laitetaan suljettuun hapettomaan tilaan, jonka jälkeen niitä voidaan paahtaa kevyesti.

Musta tee

Musta tee valmistetaan teepensaan vanhemmista lehdistä ja muista teepensaan osista. Teelehtien annetaan poimimisen jälkeen hapettua, jolloin se saa voimakkaan arominsa sekä värinsä ja samalla teen luontainen kitkeryys laimenee. Musta tee on usein maustettua ja teelaaduista halvinta. Kiinassa ja japanissa tätä länsimaissa tunnettua mustaa teetä kutsutaan punaiseksi teeksi.

Puer-tee

Puer-tee valmistetaan yleensä vihreää teetä fermentoimalla, jolloin bakteerit ja homeet kypsyttävät teen vuosien saatossa. Puer-tee on ainoa teelaatu joka paranee iän myötä. Puer-teetä kypsytetään myös keinotekoisesti, jolloin maku saadaan vastaamaan lähes aitoa puer-teetä. Kauan kypsyneen puer-teen makua on kuvailtu maanläheiseksi ja jopa multaiseksi.

Oolong-tee

Oolong –tee valmistetaan samoin kuin musta tee, mutta hapettamisastetta vaihdellaan aina 20%-70% välillä. Teelehtien tuoreudesta ja hapetuksen määrästä riippuen oolong –teelaatuja on monenlaisia niin aromiltaan kuin väriltään. Oolong –tee jätetään yleensä maustamatta tai maustetaan vain kevyesti.

Rooibos-tee

Rooibos-tee on punainen pensas (Aspalathus linearis) -kasvista valmistettu juoma. Rooibos-tee ei ole varsinaisesti teetä, koska se ei ole teepensaan osista. Mustan teen tavoin, rooibos saa värinsä ja arominsa lehtien hapettamisesta. Rooibos-tee ei sisällä kofeiinia ja vain vähän tanniineja, mutta paljon mm. terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja.