Sisustustarrat - Seinätarrat

Sisustustarroilla ja seinätarroilla uutta ilmettä kotiisi

Sisustustarrat ja seinätarrat ovat todella helppo tapa koristaa ja tuoda uutta ilmettä kotiisi. Sisustustarrat ja seinätarrat ovat muutaman viime vuoden aikana kasvattaneet suuresti suosiotaan helppokäyttöisyyden, näyttävyyden ja edullisuutensa vuoksi. Seinätarrat sisustavat kodin joka huonetta, keittiöstä lastenhuoneeseen ja kylpytiloihin. Seinätarrat tuovat viihtyvyyttä myös työpaikalle, työhuoneeseen tai julkisiin tiloihin. Perinteisen kellon sijaan korista seinää tarrakellolla, jonka ympärille rakentuu kaunis teema tai luo viihtyisyyttä lämpimällä mietelauseella.

Seinätarroja ja sisustustarroja on monenlaisia, kokoisia ja muotoisia. Seuraavassa muutamia suosittuja sisustustarratyyppejä.

Liitutaulutarra – Hauska ja hyödyllinen sisustuselementti

Liitutaulutarra on samalla hauska sekä hyödyllinen sisustuselementti. Liitutaulutarroja on erilaisia ja kokoisia, neliöistä eläimenmuotoisiin. Liitutaulutarra sopii lastenhuoneeseen virikkeitä antamaan, eteiseen ilmoitustauluksi tai vaikka keittiöön kauppatarvikkeiden ostoslistaksi. Yritykset voivat käyttää liitutaulutarraa fläppitaulun tavoin, kahvila kirjoittaa seinälle päivän menuun tai tarjouksen. Liitutaulutarra on usein leikattava, joten voit muotoilla ja leikata käyttötarkoitukseen sopivankokoisia paloja.

3D Seinätarra – Ulottuvuutta seinällesi

3D seinätarra tuo ulottuvuutta seinälle. 3D seinätarra saa näkijänsä varmasti vilkaisemaan uudelleen ja uudelleen. Jotkin 3D seinätarrat vain näyttävät kolmiuloitteisilta ja jotkut taas ovat sitä. Molemmissa tapauksissa se on katsojan silmille hauska illuusio. 3D seinätarra voisi olla esimerkiksi ikkuna, josta kurkistaa safarin eläin tai reikä seinässä minkä läpi näkyy sininen taivas. Erittäin suosittuja ovat perhos- sekä lintuparvet jotka täyttävät seinän väriloistollaan tuoden seinälle lisää elävyyttä.

Peilitarra – Syvyyttä huoneeseen

Peilitarra on nimensä mukaisesti tarra jossa on heijastava pinta. Peilitarroja löytyy kaikkeen tarkoitukseen ja kaikenmuotoisia luontoaiheisista abstrakteihin kuvioihin. Peilitarra tuo syvyyttä ja tilavuuden tuntua huoneeseen heijastuksellaan. Voipa joitain peilitarroista käyttää ihan oikeina peileinäkin.

Tekstitarrat – Kaskut, sananlaskut ja mietelauseet seinällesi

Tekstitarrat kertovat, opastavat, tarinoivat ja viihdyttävät. Tekstitarrat lienevät sisustustarroista käytetyimpiä. Tässä muutama sananparsi/ mietelause, jotka ovat löytäneet tiensä tekstitarrojen suosituimpien joukkoon.

”Life Is Not Measured By the Number of Breaths We Take, But By the Moments That Take Our Breath Away.”

”Dance as though no one is watching you, Love as though you have never been hurt before, Sing as though no one can hear you, Live as though heaven is on earth.”

Kellotarra – Näyttävä tapa ilmoittaa aikaa

Kellotarra on perinteistä kelloa paljon mielenkiintoisempi ratkaisu näyttää aikaa seinällä. Kellotarrassa kellon ympärille syntyy tarina tai teema joka tekee ajan tarkistamisesta hauskempaa. Kellotarra on varsinkin lastenhuoneisiin erittäin suosittu ratkaisu, mutta virkistävä ratkaisu myös muiden huoneiden ajannäyttönä. Kellotarra valikoimista löytyy melko uskomattomia taideteoksia ja säväyttäviä kokonaisuuksia joihin kello on upotettu. Jos haluat näyttää aikaa kekseliäällä ja hauskalla tavalla, kannattaa tutustua tähän sisustusratkaisuun.

Pituustarrat – Lapsen pituuskasvu hauskasti seinälle

Pituustarrat tekevät lapsen pituuskasvun seuraamisesta yhtä seikkailua. Ei enää lyijykynällä rumasti oven karmiin vaan merkitse lapsesi pituuskasvu näyttävään sisustustarraan. Pituustarrat on toteutettu hauskoilla teemoilla ja niin, että lapsi seuraa omaa pituuskasvuaan entistäkin innostuneemmin.

Valonkatkaisijan tarrat ja pistoketarrat

Valonkatkaisijan tarrat ja pistoketarrat ovat pieni koristava lisä kodin sähköelementeille. Muistuta hauskalla tarralla valojen sammuttamisesta tai kehystä katkaisija sekä pistokerasia tyylikkäällä kehystarralla.

Valokuvatarrat – Omat kuvat seinälle mielikuvituksellisesti

Valokuvatarrat ovat tarrakokonaisuuksia, joihin voit liittää omia kuviasi. Luo näyttävä kuvasarja lapsesta tai lemmikkieläimestä tai tuo kotisi seinälle hauska muisto parhaimmasta matkastasi. Valokuvatarrat ovat perinteisiä valokuvatauluja näyttävämpi ja mielikuvituksellisempi tapa koota tärkeimmät hetket näkyville. Rakenna sukupuu tai muistoseinä sinulle tärkeälle ihmiselle.

Sisustustarra & seinätarraideoita:

 • Valoa varaava yötaivas -seinätarra lastenhuoneen seinälle, joka pimeän tullen hehkuu kevyesti ja tuudittaa lapsen rauhalliseen lepoon.
 • Työhuoneeseen motivoivia lauseita tai inspiroivia kuvioita/kuvia, joiden äärellä on helppo välillä hengähtää ja kerätä työniloa.
 • Eteiseen toivottamaan vierailijat tervetulleiksi. Pehmeät kuvioinnit tai lämpöiset lausahdukset tuovat kodin tuntua.
 • Sisustustarra ei aina ole pelkästään seinätarra, vaan tarran voi kiinnittää huonekaluun, kuten kirja- tai vaatehyllyyn.

Sisustustarran ja seinätarran kiinnittäminen

Sisustustarran ja seinätarran kiinnittäminen on yleensä todella helppoa. Jos olet koristamassa kotia useammalla eri sisustustarralla, kannattaa projekti kuitenkin aloittaa helpoimmasta ja pienimmästä seinätarrasta. Tarrat tulevat usein arkkeina, joista on helppo leikata kuviot ja tekstit irti, joten voit sommitella ne oman taiteellisen näkemyksesi mukaan.

Seinätarra on myös useimmiten helppo irroittaa seinästä. Sisustustarran uudelleenkäyttökin on mahdollista, vaikkakin tarran siirtäminen uudelle pinnalle voi olla haastavaa.

 • Puhdista kiinnitysalusta hyvin liasta ja pölystä. Jos käytät saippuaa, varmista että saippua on hyvin poistettu ennen sisustustarran kiinnittämistä.
 • Tarra kiinnittyy parhaiten sileälle pinnalle. Epätasaiselle kiinnittäminen voi olla vaativaa tai ei välttämättä onnistu.
 • Maalatun pinnan kannattaa antaa kuivua 2 viikosta kuukauteen ennen sisustustarran kiinnittämistä.
 • Jos sisustustarra koostuu useammasta eri kuvasta tai tekstiosiosta, voi tarran leikata pienempiin osiin mikä helpottaa huomattavasti sen kiinnittämistä.
 • Poista tarrasta mahdollinen suojapaperi varovasti, niin että kuvat/teksti jäävät siirtoteippiin. Jos pienimmät tarrakohdat (esim. kirjainten pisteet) eivät siirtoteippiin tartu, voit kiinnittää nämä pintaan jälkikäteen.
 • Aseta tarra paikoilleen ja painele siirtoteipin läpi varsinkin kuvien/tekstien kohdalta seinään hyvin kiinni. Poista kalvon ja seinän väliin jäävät ilmakuplat. Älä käytä painelemiseen teräviä esineitä. Huomasimme että kätevä työkalu tarran painelemiseen on varmaan jokaisesta keittiöstä löytyvä taikinan nuolija.
 • Poista siirtoteippi varovaisesti pinnan myötäisesti kulmasta aloittaen. Usein kuvien/tekstien reunat yrittävät irrota kalvon mukana, joka korjaantuu helposti painamalla kalvoa hieman takaisin ja sormella silittämällä kalvon läpi reunat uudestaan kiinni pintaan.
 • Tarran poistamiseen on sanottu onnistuvan parhaiten lämmittämällä tarraa esim. hiustenkuivaajalla. Sisustustarrojen ei pitäisi jättää jälkiä asennuspintaan, mutta varovaisuutta suositellaan mikäli pinta on kovin jälkiherkkä.

OmaKoti.fi toivottaa mukavia hetkiä kodin helppoon sisustukseen!