Terveellinen kaakao

Terveellinen kaakao raakakaakaojauheesta ja luomuhunajasta

Raakakaakaojauheesta ja luomuhunajasta valmistettu kaakao on herkullinen juoma, joka tarjoaa monia hyötyjä terveydelle ja hyvinvoinnille. Raakakaakaojauhe sisältää runsaasti ravintoaineita, kuten antioksidantteja, rautaa, magnesiumia ja kuitua, jotka voivat tukea kehon toimintaa. Luomuhunaja puolestaan antaa kaakaolle luonnollista makeutta ja joitakin terveyshyötyjä.

Kaakao voi tarjota energiaa ja lisätä mielihyvän tunnetta. Siinä on luontaisia kemikaaleja, kuten anandamidia ja fenyylietyyliamiinia, jotka voivat parantaa mielialaa. Lisäksi kaakao sisältää hieman kofeiinia ja teobromiinia, jotka voivat lisätä vireystilaa ja antaa energiaa.

Antioksidantit kaakaossa voivat auttaa torjumaan vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita kehossa ja edistää terveyttä. Ne voivat myös tukea sydämen terveyttä ja verenkiertoa. Kaakao on herkullinen vaihtoehto perinteiselle kaakaolle, ja voit nauttia sitä lämpimänä juomana tai käyttää sitä leivonnassa ja jälkiruokien valmistuksessa.

Kokonaisuudessaan raakakaakaojauheesta ja luomuhunajasta valmistettu kaakao on terveellinen ja maukas vaihtoehto, joka tarjoaa ravintoaineita ja voi tukea hyvinvointia. Nauti sitä kohtuudella osana monipuolista ruokavaliota.

Minkälaista maitoa terveyskaakaoon?

No minkälaista maitoa, tai nestettä käyttäisi kaakaoon, jonka pitäisi olla terveellistä? Nyt ollaan ikuisuuskysymyksen ääressä. Terveellisin maito tietenkin saataisiin itse tehdystä luomupähkinästä tai mantelista, mutta kaakaon ja hunajan hyödyt saa kyllä irti, sekoittipa sen mihin tahansa maitoon tai maitojuomaan. Kaiken ei aina tarvitse olla viimeisen päälle terveyssuositusten mukaisia, kunhan keskitie on oikeaan suuntaan.

Näin valmistat terveellisen ja herkullisen kaakaon:

Lisää haluamaasi nestettä mukillinen ja lämmitä se. Lisää raakakaakaojauhetta haluamasi määrä ja luomuhunajaa pienen makaeuden saamiseksi.

Voit maustaa kaakaota mm. kardemummalla, muskottipähkinällä, vaniljalla, kanelilla, inkiväärillä tai vaikka chilillä.

VINKKI: Raakakaakajauhe voi olla hieman hankalaa saada sekoittumaan nesteeseen. Sekoittaminen kuitenkin onnistuu helposti edullisella maidonvaahdottimella, joita saa esimerkiksi Ikeasta muutamalla eurolla. Tällöin saat kaakaohon myös ihanasti ilmavuutta.

Raakakaakaojauhe

Raakakaakaojauhe: Hyödyt, käyttötavat ja ravintoaineet

Raakakaakaojauhe on saavuttanut suosiota terveysruokien ja superfoodien joukossa sen monipuolisten terveyshyötyjen vuoksi. Se on valmistettu käsittelemättömistä kaakaopavuista, jotka on jauhettu hienoksi jauheeksi.

1. Hyödyt raakakaakaojauheesta

 • Runsas antioksidanttipitoisuus: Raakakaakaojauhe sisältää runsaasti antioksidantteja, kuten flavonoideja. Antioksidantit auttavat neutraloimaan vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita kehossa ja voivat suojata soluja ikääntymisen ja sairauksien vaikutuksilta.
 • Monia tärkeitä ravintoaineita: Raakakaakaojauhe on hyvä magnesiumin, raudan, kromin, kuparin ja kalsiumin lähteenä. Se sisältää myös kuitua, proteiinia ja terveellisiä rasvoja.
 • Mielialan kohentaminen: Raakakaakaojauheessa on luonnostaan tiettyjä kemikaaleja, kuten anandamidia ja fenyylietyyliamiinia, jotka voivat edistää mielihyvän tunnetta ja parantaa mielialaa.
 • Energiaa: Raakakaakaojauhe sisältää luonnollisesti hieman kofeiinia ja teobromiinia, jotka voivat lisätä vireystilaa ja antaa energiaa.

Muita raakakaakaojauheen käyttötapoja kuin kaakao

 • Juomat: Raakakaakaojauhetta voi käyttää muidenkin juomien, kuin vain kaakaon valmistuksessa. Lisää sitä esimerkiksi smoothieihin, latteihin tai proteiinipirtelöihin antamaan niille herkullista suklaan makua.
 • Leivonta: Raakakaakaojauhetta voi käyttää leivonnaisten, kuten kakkujen, brownieiden tai keksien, maustamiseen. Se voi korvata tavallisen kaakaojauheen ja antaa herkullisen suklaan maun.
 • Aamiaiset: Ripottele raakakaakaojauhetta puuron, granolan tai jogurtin päälle. Se antaa aamiaiselle herkullista makua ja lisää ravintoaineiden määrää.

Kokonaisuudessaan raakakaakaojauhe tarjoaa monia terveyshyötyjä ja se voi olla herkullinen ja ravitseva lisä ruokavalioon. Kokeile rohkeasti erilaisia tapoja käyttää sitä juomissa, leivonnassa ja aamiaisissa saadaksesi sen edut osaksi päivittäistä elämääsi.

Luomuhunaja

Luomuhunaja, makeaa ja kohtuudella nautittuna terveellistä

Luomuhunaja on saavuttanut suosiota terveysruokien ja luomutuotteiden joukossa sen monipuolisten terveyshyötyjen vuoksi. Se on hunajaa, joka on tuotettu luonnonmukaisin menetelmin ilman keinotekoisia lannoitteita, torjunta-aineita tai muita kemiallisia aineita.

Luomuhunajan herkulliset hyödyt

 • Luonnonmukainen tuotanto: Luomuhunaja on tuotettu luonnonmukaisin menetelmin, mikä tarkoittaa, että mehiläistarhojen ympäristövaikutukset ja mehiläisten hyvinvointi otetaan huomioon. Hunaja on puhdasta ja vapaa haitallisista kemikaaleista.
 • Ravintoaineet ja antioksidantit: Luomuhunaja sisältää monia ravintoaineita, kuten vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka voivat tukea terveyttä ja immuunijärjestelmää.
 • Luontaiset terveysvaikutukset: Luomuhunajalla on antimikrobisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, jotka voivat edistää haavan paranemista ja immuunijärjestelmän toimintaa.
 • Maku ja koostumus: Luomuhunaja on usein tunnettu erityisen herkullisesta mausta ja miellyttävästä koostumuksesta. Se voi olla erinomainen lisä ruoanlaittoon, leivontaan tai makeutusaineena.

Kokonaisuudessaan luomuhunaja tarjoaa monia terveyshyötyjä ja se voi olla herkullinen ja luonnollinen vaihtoehto makeuttamiseen. Valitsemalla luomuhunajaa tuet eettisempää ja ympäristöystävällisempää hunajan tuotantoa samalla kun nautit sen maukkaista ominaisuuksista ja terveysvaikutuksista.

Kaakaoon voi lisätä myös mausteita

Kaakaoon voi lisätä erilaisia mausteita, jotka antavat sille lisämakua ja syventävät sen aromia. Tässä muutamia suosittuja mausteita, joita voi käyttää kaakaon maustamiseen:

Kaneli: Kaneli tuo lämpimän ja makean maun kaakaoon. Se sopii erinomaisesti yhteen suklaan kanssa ja antaa juomalle pehmeän ja mausteisen vivahteen.

Vanilja: Vanilja tuo makeutta ja pehmeää aromia kaakaoon. Voit käyttää vaniljauutetta, vaniljatankoa tai jauhettua vaniljaa tuomaan juomaan herkullista vaniljan makua.

Chilijauhe: Jos pidät mausteisesta mausta, voit lisätä hieman chilijauhetta kaakaoon. Chilin lämpö ja potku antavat juomalle mielenkiintoisen ja mausteisen säväyksen.

Kardemumma: Kardemumma on mauste, joka antaa kaakaolle eksoottisen ja hienostuneen maun. Se sopii erityisen hyvin yhteen tumman suklaan kanssa.

Muskottipähkinä: Muskottipähkinä voi antaa kaakaolle hieman pähkinäistä ja maanläheistä makua. Käytä sitä kohtuudella, sillä sen maku voi olla voimakas.

Inkivääri: Inkivääri antaa kaakaolle raikasta ja mausteista potkua. Voit käyttää tuoretta inkivääriä raastettuna tai jauhettua inkivääriä maustamaan juomaa.

Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä mausteista, joita voi käyttää kaakaoon lisätäkseen siihen oman makunsa. Voit kokeilla eri mausteiden yhdistelmiä ja määriä, kunnes löydät juuri sinulle sopivan makuprofiilin.