Vihreä tee kapselit – Hyödyt, haitat ja terveysvaikutukset

Vihreä tee kapselit on paljon puhuttu luontaistuote, jossa vihreän teen terveydelle edulliset ainesosat on puristettu tehokkaaksi kapseliksi. Vihreä tee kapseli valmistetaan vihreän teen uutteesta ja yksi vihreä tee kapseli vastaa yleensä vähintään 2-3 kupillista puhdasta vihreää teetä.

Vihreä tee sisältää paljon polyfenoleja (katekiineja, fenolihappoja ja flavonoleja) sekä metyyliksantiineja (kofeiini, teofylliini, teobromiini). Kaikilla näistä ainesosista ovat ihmiselle enemmän tai vähemmän terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Vihreä tee kapselin merkittävin ainesosa EGCG-katekiini on tehokas antioksidantti, jolla on tutkittu olevan paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia mm. sydämen toimintaan, syövän ennaltaehkäisyyn, painonhallintaan, niveltulehduksiin, diabetekseen ja solujen hyvinvointiin.

Vihreä tee kapseli on paljon käytetty tuote laihduttamiseen, mutta se antaa energiaa ja ravintoaineita myös normaaliin päivään ja aktiviteettiin.

Vihreä tee kapseli ja laihdutus

Vihreä tee kapselit ja laihdutus ovat olleet paljon puhuttu aihe ja usein kapseleita myydäänkin suoraan laihdutustuotteena rasvanpolttajiksi. Vihreä tee sisältää paljon katekiineja, joista merkittävin on EGCG-katekiini. Katekiinien sanotaan kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja se on tehokas rasvan palamista edistävä luontainen aine. Vihreä tee kapseli saa aikaan elimistössä tehostuneen termogeneesin, joka nostaa kehon lämmöntuottoa, lisää energian kulutusta ja helpottaa rasvan käyttöä energiaksi.

Vaikka vihreä tee kapseli voi joillekin olla tehokas apuväline, ei se ole ihmelääke joka yksistään riittää laihduttamiseen. Vihreä tee kapseleiden lisäksi on erittäin tärkeä harrastaa aktiivista liikuntaa ja toteuttaa laihtumisen kannalta terveitä elintapoja sekä ruokailutottumuksia.

Vihreä tee kapseli – Mahdolliset haitat ja sivuoireet

Vaikka vihreää teetä on tutkittu kattavasti ja terveydelliset hyödyt ovat kiistattomat, ei vihreä tee kapseleista itsessään ole tarkkoja tutkimuksia tehty. Vihreä tee kapselit sisältävät pääosin vihreän teen uutetta, jossa on erittäin korkeat katekiini ja flavonolipitoisuudet. Kohtuudella nautittuna nämä ovat ihmiselle suotuisia ja terveyttä edistäviä ainesosia, mutta suurien pitoisuuksien ja mahdollisesti pitkäaikaisen käytön vaikutuksia ihmiseen ei ole täysin tutkittu. Varsinkin vihreä tee kapseleissa oleva EGCG-katekiini voi suurina annoksina tai herkillä yksilöillä vaikuttaa negatiivisesti esimerkiksi maksan toimintaan.

Monet ovat kertoneet vihreä tee kapseleiden aiheuttavan huonovointisuutta varsinkin otettaessa tyhjään vatsaan, joten kapseleihin vasta tutustuvan kannattaa aloittaa varovasti minimiannostuksella ja nauttia kapseli ruoan yhteydessä. Jos käytön aikana ilmenee sivuvaikutuksia, lopeta tuotteen käyttö ja ota tarvittaessa yhteys lääkäriin.

Raskaana olevien ja imettävien on erittäin suositeltavaa konsultoida lääkäriä ennen vihreä tee kapseleiden käytön aloittamista.

Kuten kaikissa muissakin luontaistuotteissa ja lääkkeissä, vihreä tee kapseleiden käytöllä voi olla terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, jos niitä käytetään kohtuudella ja valmistajan ohjeistuksen mukaisesti.

Vihreä tee kapselit yhteenvetona

Vihreä tee sisältää paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia. Vihreä tee kapselit ovat valmistettu vihreä tee uutteesta, jossa vihreän teen vaikuttavat aineet ovat suurina pitoisuuksina.

Vaikka edullisinta terveyden kannalta olisi nauttia tee teenä, ovat lukemattomat ihmiset saaneet vihreä tee kapseleista energiaa päivän askareisiin ja apua laihduttamiseen. Yksi vihreä tee kapseli sisältää useamman teekupin vaikuttavat aineet, joten joillekin voi olla helpompaa nauttia yksi vihreä tee kapseli kuin pannullinen teetä.

Erityisen tärkeää on myös valita laadukas tuote, jonka raaka-aineet ovat ensiluokkaisia. Tuotteen todellista laatua voi olla vaikea arvioida, mutta valmistajan brändi ja hinta toimivat tärkeinä mittareina. Aina ei kannata valita hyllyn halvinta purkkia, vaan verrata esim. valmistajia ja heidän muita tuotteitaan.