Lasten kulmasuojat

Lasten kulmasuojat suojaavat taaperosi temmeltämistä

Terävät kulmat piiloon ja lapselle turvallinen ympäristö tutkia

Kulmasuojat suojaavat lasta tutkimusmatkoilla lyömästä itseään teräviin kulmiin. Kun vauhtia ja intoa riittää, mutta kontrolli on vielä hakusessa, on tärkeää tehdä ympäristöstä mahdollisimman turvallinen paikka lapsen kehittymiselle ja tutkimusmatkailulle. Kulmasuojat ovat todella edullinen ja tehokas keino välttää vakavampia haavereita sattumasta vaikka vahinko tapahtuisikin. Kun mennään, eikä meinata, aina jotain tapahtuu, mutta kun terävät kulmat on suojattu, niin vahingot jäävät pienien ruhjeiden tasolle.

Lasten suojaamiseen tarkoitetut kulmasuojat teräviin reunoihin on yleensä valmistettu pehmeästä muovista tai silikonista. Jotkin suojat voivat pysyä paikoillaan itse, mutta usein pakkaukseen kuuluu kaksipuoleinen teippi, jolla kulmasuoja kiinnitetään paikoilleen.

Kulmasuojia on saatavilla mm. seuraavista lastentarvikkeita ja kodin tuotteita tarjoavista liikkeistä.

Kulmasuojien lisäksi kotia kannattaa turvata muillakin tavoin

Pistorasian suojatulpat ovat elintärkeitä keinoja estää sähköiskuilta. Vaikka muille turvatuotteille ei katsoisi olevan tarvetta, on tämä ehdoton. Lapsilla on kova vietti päästä tökkäämään pistorasioita mitä monimuotoisimmilla tavaroilla.

Liukuesteet ovat toinen, varsin järkevä sijoitus lapsen turvallisuuteen. Lapsi on suhteellisen vanhaksi asti onnettomuusherkkä liukkailla pinnoilla. Liukuesteitä on saatavana teippinä, pieninä liukueste-elementteinä tai suurempina liukuestemattoina.

Turvanauhoilla ja erilaisilla kiinnikkeillä voidaan estää huonekaluja kaatumasta eteenpäin. Kävelemään opettelevat ovat ahkeria ottamaan tukea ja kiipeilemään, siksi onkin tärkeää varmistaa ettei painava kaappi tai hylly kaadu seikkailijan päälle.

Kaappilukoilla, magneettisalvoilla ja kaappisalvoilla voi tehokkaasti estää pääsyn kaapeille ja laatikoihin, joihin ei lapsesi tarvitse päästä. Vaarallisimmat tuotteet kannattaa suosiolla laittaa yläkaappeihin, mutta näillä suojataan hyvin kaapit, joihin lapsen ei muuten haluta pääsevän.

Suojalistoja voi kiinnittää terävien reunojen, kuten lasilevyjen ympärille. Suojalista on leikattavaa materiaalia, joka on helppo asentaa sopivan mittaisena paikoilleen.

Liesisuoja estää uteliaisuutta päästä koskemaan kuumiin levyihin. Liesisuojia on kahdenlaisia, toiset suojaa itse levyjä, kun taas toiset suojaavat sekä levyt että säätönupikat. Liesisuojat ovat usein säädettäviä ja sopivat useimpien liesien kanssa.

Liukuoven pysäyttimellä estät kätevästi liukuoven liikuttamisen, jolloin lapsi ei satuta itseään tai muita seikkailumatkallaan.

Avainsuoja turvaa lukon, ettei sinne tutkimusmatkalla tungeta mitään ylimääräistä, kuten vaikka muovailuvahaa.

Ovistoppari pitää oven avoimena, eikä pieni pääse paiskaamaan sitä itsensä tai muiden päälle.

Ikkunavaijerilla pidät ikkunat turvallisina. Ikkunavaijeri estää lasta putoamasta avatun ikkunan läpi.