Lasten turvaportti

Lasten turvaportti estää pääsyn kielletylle alueelle

Lasten turvaportti on tehokas apuväline rajoittamaan lapsen liikkumista tiettyyn tilaan tai huoneeseen. Turvaportti mahdollistaa aikuisen vapaamman askaroimisen sekä oleskelun, ilman että tarvitsee jatkuvasti pelätä vauvan tai lapsen pääsevän kiellettyyn tilaan.

Turvaportti voidaan käyttötarkoituksesta riippuen asentaa esimerkiksi oviaukkoon sekä portaiden ylä- tai alapäähän. Kaikkia portteja ei pysty välttämättä asentamaan vaativampiin paikkoihin, kuten juuri portaiden yläpäähän. Tarkista porttia ostaessasi että se soveltuu käyttötarkoitukseen.

Turvaporttien avausmekanismi on yleensä suunniteltu helpoksi, niin että aikuinen pääsee portista ongelmitta vaikka yhdellä kädellä, mutta lapselta tehtävä ei onnistu.

Jotkin portit avautuvat haitarimaisesti kasaan, toiset taas enemmän normaalin portin tapaan ja osa aukeaa sekä ulos- että sisäänpäin. Kannattaa pohtia mihin turvaportti tulee ja miten sen tulisi avautua, että portin käyttö olisi mielekästä ja turvallista. Myös turvaportin kiinnitys vaikuttaa paljon valintaan. Osa vaatii pysyvämpää asennusta ruuvaustyötä ja osa voidaan helposti sekä nopeasti pingottaa oviaukkoon ovenkarmien väliin.

Joihinkin turvaportteihin on saatavana jatkopaloja, jolloin turvaporttia pystyy käyttämään leveämmässäkin tilassa.

Lasten turvaportti on todella tehokas turva lapselle ja suuri helpottava apu aikuiselle. Katso myös muut vauvojen ja lasten turvatuotteet.