Lapsen liesisuoja, hellasuoja

Liesisuoja / hellasuoja – Pelastaa lapsesi kuumottavilta tilanteilta

Liesisuoja ja hellasuoja voi olla ratkaisu kuumottaviin tilanteisiin, jossa lapsella on pääsy lieden levyihin sekä säätönappeihin. Liesisuoja estää lasta pääsemästä lieden levyihin käsiksi, mikä on tehokas ratkaisu estämään ikävät palovammat. Lapsi ei myöskään helposti pääse asettamaan vieraita esineitä levyille, jotka voisivat aiheuttaa tulipalovaaran.

Vanhemmissa liesissä sekä helloissa harvoin on minkäänlaista suojaa mm. ylikuumenemisen varalle ja ne puuskuttavat päälle laitettaessa viimeiseen asti. Mikäli lapsi napsauttaa vanhempien huomaamatta lieden päälle ja levy pääsee kuumenemaan hehkuvaksi, voi se sytyttää lähellä olevia materiaaleja tuleen. Jotkin liesisuojat estävät lasta pääsemästä lieden levyjen lisäksi myös nappeihin.

Löysimme kauppojen tarjonnasta joitakin varteenotettavia liesi- ja hellasuojuksia. Kannattaa pohtia minkälainen suoja tuo parhaimman turvan kotiisi.

HUOM. Mikään liesi- tai hellasuojus ei korvaa vanhempien valppautta ja valvontaa!

Katso myös muut vauvojen ja lasten turvatuotteet.

Hellasuoja Pikku Piia ja näkösuoja napeille

Pikku Piia -liesisuoja sopii kaikkiin yleisimpiin liesi ja hella malleihin, mutta ei upotettuihin liesiin. Pikku Piiassa on näkösuoja lieden namikoille, joka toimii periaatteella ”jos ei näe, ei kiinnosta”.  Suoja ei estä lapsen pääsyä nappuloita vääntelemään, mutta näkösuojan tarkoitus on ennaltaehkäistä kiinnostuksen syntymistä käydä yleensäkään käsiksi hellan hallintalaitteisiin.

Pikku piiassa on säädettävä leveys ja se sopii helloihin / liesiin: 40 – 75 cm

Cerenan Grisslehamn -liesisuoja. Lisäosana hellan nuppisuojus

Cerenan Grisslehamn -liesisuoja on erillisiin helloihin ja liesitasoihin tarkoitettu suoja, joka estää tehokkaasti lapsen pääsyn levyihin. Cerenan Grisslehamn -liesisuoja on valmistettu kuumuutta kestävästä muovista sekä kevyestä alumiinista. Suojus kiinnitetään kaksipuoleiselle teipillä, joten se ei aiheuta vauriota kalustoihin. Suojan saa helposti käännettyä alas levyjen edestä, joten se ei häiritse kokkailua.

Säädettävä leveys ja se sopii helloihin / liesiin: 60 – 90 cm

Cerenan Grisslehamn -liesisuojaan on saatavana lisäosana hellan nuppisuojus, joka estää pääsyn myös lieden nappuloihin.

Baby Dan -liesisuoja

Baby Dan -liesisuoja on minimaalisen kokoiseksi suunniteltu, tyylikäs metalinen suoja lieden levyjen ympärille. Baby Dan kestää hyvin kuumuutta. Ei suojaa hellan nuppeja lapsen pääsyltä.

Baby Dan -liesisuojan leveys on 70 cm

Crago liesisuoja tai vaihtoehtoisesti nappulasuoja

Crago liesisuoja on suoja lieden levyille tai vaihtoehtoisesti lieden nappuloille. Molempia, sekä levyjä, että nappuloita ei tällä tuotteella pystytä suojaamaan. Kokkailun aikana on hyvä suojata kuumat kattilat ja levyt. Kun kokkailu on saatu päätökseen ja levyt jäähtyneet, voidaan suoja laskea nuppien eteen.

Crago liesisuoja säätyy 60-90 cm levyisiin helloihin ja liesiin.

Emma liesisuojus ja nappisuojus ja uuninluukun lukitus

Emma -liesisuoja on metalinen jämerä ratkaisu sekä levyjen että nappuloihin suojaamiseksi. Emma -liesisuoja lukitsee myös uunin luukun. Usein uunien luukuissa on oma lapsisuojansa, mutta ne voivat olla epäkunnossa ja Emma tuo lisäturvaa toimivallekin lapsilukolle. Emma liesisuoja on tarvittaessa helppo nostaa ylös. Emman ratkaisu ei välttämättä kauneinta katsottavaa, mutta tehokas tapa estää vahinkoja ja haavereita tapahtumasta uteliaalle pikku tutkijalle.

Emman liesisuojus voidaan kiinnittää myös keraamiseen lieteen erillisillä kiinnitysosilla.

Emma liesisuojusta on saatavana 50 cm ja 60 cm leveisiin helloihin ja liesiin.