Häämusiikki - Bändi - Dj häihin

Häämusiikki – Hääbändi tai DJ häihin

Häämusiikki on häiden kantava elementti joka luo tunnelman, viihdyttää ja rentouttaa hääilmapiiriä. DJ tai bändi häihin onkin onnistuneiden juhlien kannalta ehdoton hankinta. Ammattimaisesti toteutettu musiikki häihin varmistaa saumattoman ja korvia hivelevän elämyksen. Kun häämusiikin jättää ammattilaisten harteille, on yksi osa-alue häiden suunnittelusta hoidettu eikä stressiä ainakaan häämusiikin vuoksi tarvitse potea.

Musiikin tempo ja genre kannattaa valita häiden kulun ja vieraiden mieltymysten mukaisesti. Ruokailun ja ohjelman aikana taustamusiikin olisi hyvä olla sopivan rauhallista eikä liian huomiota kiinnittävää, niin että yleinen keskustelu onnistuu. Kun on tarkoitus saada vieraat eläytymään musiikkiin ja hyppäämään tanssilattialle, väännetään volyymiä kaakkoon ja vaihdetaan menevämpään humppaan. Yleensä hääbändin tai DJ:n kanssa käydään läpi illan ohjelma, yleinen genre ja mahdolliset tarkemmat kappaletoiveet joiden mukaan soittolista toteutetaan. Ei ole lainkaan vallaton vaihtoehto, että osan häämusiikista hoitaa hääbändi ja osan DJ.

Häämusiikkia ja esittäjää valittaessa kannattaa pohtia omat ja vierailijoiden mieltymykset sekä juhlien luonne. Onko kyseessä perinteiset humppa-lattari häät, satuhäät vai kenties täyden menon bilehäät.

Hääbändi – DJ häihin hinta

Hääbändi tai DJ hinta riippuvat monesta tekijästä. DJ häihin on yleensä hääbändiä edullisempi vaihtoehto ja monelle hääparille siksi oikea valinta. Hääbändillä todennäköisesti on helpompaa saada vieraat tempautumaan mukaan musiikin lumoihin, vaikka taitava DJ hoitaa tanssilattian täyteen yhtälailla. DJ:n etu on mahdollisuus monipuolisempaan musiikkiin. Alkuillan balladien jälkeen voi ilta jatkua rockn rollin tai vaikka elektronisemman musiikin tahdissa. Hääbändillä taas on todennäköisesti valmiiksi koottu repertuaari, josta soitettavat kappaleet valitaan. Usein on kuitenkin mahdollista tehdä omia toivomuksia esitettävien kappaleiden suhteen. Tällöin vain kannattaa bändi buukata ajoissa ja sopia toiveista, jotta ne ehditään harjoittelemaan esityskuntoon.

Hääbändin hintaan vaikuttavat etenkin bändin jäsenien määrä ja ammattitaito. Jokainen hääbändi varmasti selviää oman soittolistansa kappaleista kunnialla, todellinen ammattimaisuus ja kokemus tulevatkin tarpeen ja paremmin esille mikäli esimerkiksi juhlavieraille annetaan mahdollisuus esittää kappaletoiveita bändille. Hääbändin ja hääDJ:n hintaan vaikuttavat varsinaisten esiintyjien palkkioiden lisäksi mahdolliset äänentoistolaitteet, valaistus ja muut tehosteet (esim. savukone) sekä matkakulut.

Koska hintahaitari ja tarjonta on laaja, kannattaa rohkeasti kysellä tarjouksia.

Trubaduuri häihin – Mies ja kitara

Trubaduuri häihin on ”Mies ja kitara” -tyylinen, hääbändiä kevyempi musiikkiratkaisu. Trubaduuri on hinnaltaan hääbändiä yleensä edullisempi ratkaisu tarjoten kuitenkin viihdyttävää ja mukaansatempaavaa livemusiikkia. Trubaduurin alkuillan keikka seuraten DJ -artistin jatkoja on monen onnistuneen häämusiikkikokoonpanon takana.

Jos häät pidetään Etelä-Suomen alueella, voimme hyvin mielin suositella Trabaduuri Vihtori Maijasta.

Äänentoisto – PA vuokraus häihin

Usein häihin tarvitaan äänentoisto / PA -laitteet, että juhlapuheet ja musiikki saadaan häävieraiden kuuluville. Jos häihin on tulossa bändi tai dj, on varmasti sovittavissa että käytetään tarvittaessa heidän äänentoistolaitteitaan. Jos kuitenkin erillisiä äänentoisto / PA-laitteita tarvitaan, voi paras ratkaisu olla vuokraus. Äänentoiston / PA -laitteiden vuokraus tulee huomattavasti ostoa edullisemmaksi. Harvalla kuitenkaan on kotona lojumassa juhlasalin äänentoistoon vaadittavaa laitteistoa.

Perinteisiä suosittuja häävalsseja häihin

Suosittuja perinteisiä häävalsseja on lukematon määrä. Tässä pieni osa lueteltuina.

1. Akselin ja Elinan häävalssi (säv. Heikki Aaltoila)
2. Carmen Sylva (säv. Ivan Ivanovici)
3. Elokuun valssi (säv. A. W. Yrjänä)
4. Hannun ja Riitan häävalssi (säv. Konsta Jylhä)
5. Häämatka (säv. Carl Michael Bellman)
6. Häämuistojen valssi (säv. Iosif Ivanovici)
7. Häävalssi (säv. Friiti Ojala)
8. Juhlavalssi (säv. Antti Hammarberg)
9. Kauneimpain, Rakkaimpain (säv. Pertti Haverinen)
10. Keinumorsian (säv. Arvo Koskimaa)
11. Kesäillan valssi (säv. Oskar Merikanto)
12. Kesäinen häävalssi (säv. Veikko Siltsu)
13. Kultaa ja Hopeaa (säv. Franz Lehar)
14. Kulkurin valssi (säv. trad.)
15. Maijan ja Jannen häävalssi (säv. Matti Puurtinen)
16. Metsäkukkia (säv. Felix Burns)
17. Minä rakastan sua (säv. Teppo Ruohonen)
18. Morsiusvalssi (Brudvalsen) (säv. N.W. Gade)
19. Suvivalssi (säv. Reijo Lumisalmi)
20. Tiedän määränpään (säv. Riitta Talvio)
21. Tonavan aallot (säv. Iosif Ivanovici)

Spotifyn hääkappaleet TOP20 -lista

Spotifyn tekemän tutkimuksen mukaan häiden top 20 lista.

1. Black Eyed Peas: I Gotta Feeling
2. Kings of Leon: Sex On Fire
3. The Killers: Mr Brightside
4. Stevie Wonder: Superstition
5. Abba: Dancing Queen
6. Journey: Don’t Stop Believin
7. Beyoncé: Single Ladies (Put A Ring On It)
8. Billy Idol: White Wedding
9. OutKast: Hey Ya!
10. Adele: Make You Feel My Love
11. Jason Mraz: I’m Yours
12. Stevie Wonder: Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours)
13. Jackson 5: Blame It On The Boogie
14. Beyoncé: Crazy In Love
15. Al Green: Let’s Stay Together
16. Take That: Greatest Day
17. The Proclaimers: I’m Gonna Be (500 Miles)
18. Barry White: You’re The First, The Last, My Everything
19. Dolly Parton: 9 To 5
20. Bill Medley & Jennifer Warnes: (I’ve Had) The Time Of My Life